sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκορμπούνοφ και Λε Ταλέκ στο sportfm.gr!

Ο Λευκορώσος γκολκίπερ, Αντρέι Γκορμπούνοφ, που έγινε πρωτοσέλιδο στην «Equipe» και ο καλός του φίλος, Αντονί Λε Ταλέκ, που τον αποθεώνει με κάθε ευκαιρία, μιλούν στο sportfm.gr.

Θα περίμενε κανείς ότι ένα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Λευκορωσία και Γαλλία θα ήταν αδιάφορο για την ελληνική επικαιρότητα, ωστόσο δεν ισχύει αυτό για τους «θαμώνες» στο προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Ο βασικός τερματοφύλακας των Λευκορώσων και του Ατρόμητου, Αντρέι Γκορμπούνοφ και ο Γάλλος, Αντονί Λε Ταλέκ, είχαν δώσει σέντρα στην ποδοσφαιρική... κόντρα των δύο ομάδων αρκετά νωρίς και ειδικότερα ο υψηλόσωμος σέντερ-φορ, που πείραζε τον καλό του φίλο για μια πιθανή ήττα με 3 και 4 γκολ.

Τελικά, ο 33χρονος -έτσι κι αλλιώς λιγομίλητος- γκολκίπερ έδωσε την απάντησή του εντός γηπέδου, κρατώντας τους Ζιρού, Μαρσιάλ, Γκριζμάν, Πογκμπά, Παγέ κλπ. στο μηδέν, με αποτέλεσμα να γίνει πρωτοσέλιδο στη μεγαλύτερη γαλλική αθλητική εφημερίδα, «L' Equipe».

Κατάσταση πρωτόγνωρη για τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος «μιλά» κατά κύριο λόγο με την απόδοσή του και με τη δουλειά του, χωρίς να έχει δώσει την παραμικρή αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στη χώρα μας, έμαθε ελληνικά, έγινε διεθνής και βασικός τερματοφύλακας στην εθνική Λευκορωσίας και πλέον άρχισε να δίνει και συνεντεύξεις, αφού αποτελεί το πρόσωπο των ημερών στη Γαλλία.

Κι αυτό δεν το λέει μόνο η «L' Equipe», αλλά και ο Αντονί Λε Ταλέκ, που μέσω του sportfm.gr εξηγεί το πόσο διάσημος έχει γίνει στη Γαλλία ο καλός του φίλος και συμπαίκτης, αποκαλύπτοντας ότι έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με τον Γκορμπούνοφ.

inner

Λε Ταλέκ: «Στη Γαλλία όλοι μιλούν για τον Γκορμπούνοφ»



Θέλω πρώτα να μου πεις τι έλεγες στον Γκορμπούνοφ πριν από τον αγώνα της Λευκορωσίας με τη Γαλλία;
«Του έστειλα ένα μήνυμα πριν από τον αγώνα, ενώ του έκανα πλάκα τις τελευταίες δύο εβδομάδες που ήταν εδώ. Του έλεγα: “Αντρέι, μην φας τέσσερα γκολ! Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή ομάδα”. Εκείνος μου έλεγε: “Μην ανησυχείς, μην ανησυχείς! Δύο, ίσως ένα, αλλά όχι τέσσερα!”. Του είπα ότι εγώ είμαι εντάξει με αυτό, μου κάνει! Του έστειλα ένα μήνυμα πριν από τον αγώνα και του ευχήθηκα καλή τύχη. Μετά είδα το παιχνίδι και με εξέπληξε... Έκανε 6-7 αποκρούσεις. Ήταν σίγουρος ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Στη Γαλλία τώρα όλοι μιλούν για αυτόν. Έχω λάβει πολλά μηνύματα για τον Γκορμπούνοφ όλες αυτές τις μέρες. Ακόμα και στην τηλεόραση μιλούν για μένα και για τον Ατρόμητο, λόγω του Γκορμπούνοφ. Αυτό είναι πολύ καλό. Είναι καλό για όλους, είναι πολύ καλό για τον Ατρόμητο και είναι φυσικά πολύ καλό και για τον Γκορμπούνοφ και για την αυτοπεποίθησή του».


Όταν έβλεπες τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει το ένα σουτ μετά το άλλο χαιρόσουν για τον φίλο σου ή στενοχωριόσουν ως Γάλλος;

«Φυσικά, υποστήριζα τη Γαλλία, αλλά ήμουν και πολύ χαρούμενος για τον Αντρέι. Έχει δουλέψει πάρα πολύ και του αξίζει πάρα πολύ όλη αυτή η επιτυχία».

Τι είπες, λοιπόν, στον Αντρέι όταν επέστρεψε εδώ στο Περιστέρι; Είδα μάλιστα και ένα βίντεο που ανέβασες στο Twitter...

«Ναι, ναι! Είπα στον Αντρέι ένα πολύ μεγάλο “μπράβο” και “συγχαρητήρια” που έκανε ένα τόσο καλό παιχνίδι».

Η απόδοσή του αποτέλεσε και αφορμή για να γίνει πρωτοσέλιδο στην «Equipe»...

«Ναι, ναι! Στη Γαλλία μιλούν πολύ για όλο αυτό. Εξέπληξε τους πάντες με όσα έκανε. Πολλοί με ρωτούν, μάλιστα, γιατί ήταν δεύτερος τερματοφύλακας την προηγούμενη σεζόν. Τους εξήγησα ότι λίγο την κατάσταση, που είχαμε έναν από τους καλύτερους νέους Έλληνες τερματοφύλακες στο ρόστερ μας. Σημασία έχει τώρα ότι είναι διάσημος στη Γαλλία».

inner

Ο Γκορμπούνοφ κατά κανόνα είναι από τους τελευταίους που φεύγει από το προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου, κάτι που έγινε και μετά την επιστροφή του από τη Λευκορωσία. Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα...

Το μόνο που άλλαξε συγκριτικά με τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα είναι τα... ελληνικά του. Ο 33χρονος έμαθε σε χρόνο-ρεκόρ τη γλώσσα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή στη χώρα μας και μιλώντας στο sportfm.gr εξηγεί το πώς διαχειρίζεται αυτή την απότομη αναγνωρισιμότητά του, τονίζοντας ότι μόνο η διάρκεια έχει σημασία και όχι μια καλή εμφάνιση.

Γκορμπούνοφ: «Δεν πανηγυρίζω με μια καλή εμφάνιση»



Αντρέι, τι σου είπε ο Λε Ταλέκ πριν από τον αγώνα κόντρα στη Γαλλία;

«Ο Λε Ταλέκ μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ευχήθηκε καλή τύχη. Μου είπε ότι θα είναι δύσκολος αγώνας και ότι ελπίζει να μην δεχθώ πολλά γκολ. Εντάξει, πλάκα μου έκανε!».

Βλέποντας όλους αυτούς τους παίκτες, τον Πογκμπά, τον Γκριζμάν, τον Μαρσιάλ κλπ. τι σκεφτόσουν πριν από την έναρξη του αγώνα;

«Κατάλαβα ότι όλοι αυτοί οι παίκτες είναι αστέρια. Ωστόσο, από την πλευρά μου σκέφτηκα ότι είναι ένας απλός αγώνας, όπως οποιοσδήποτε έχω παίξει μέχρι σήμερα. Δεν είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι σε τέτοια παιχνίδια. Έχουμε κόντρα στην Ισπανία, έχω παίξει και έχω νικήσει την Μπάγερν Μονάχου σε ομίλους του Champions League. Έχω εμπειρία».

Καλύτερο παιχνίδι που έκανες ήταν αυτό κόντρα στη Γαλλία ή αυτό κόντρα στην Μπάγερν;

«Με την Μπάγερν ήταν διαφορετικό γιατί εκεί νικήσαμε. Εδώ όμως κράτησα το μηδέν... Δεν ξέρω. Ίσως η καλύτερη εμφάνιση να μην έχει έρθει ακόμα και να προκύψει στο μέλλον».

inner

Έγινες πρώτο θέμα και στην πρώτη αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας;

«Μου έστειλαν πολλοί φίλοι μέσω Facebook και το είδα. Είναι απλά ένας αγώνας. Αυτό που πρέπει να ισχύει για κάθε παίκτη είναι να έχει την ίδια καλή απόδοση για πολλούς αγώνες. Πρέπει να έχει διάρκεια».

Τι μηνύματα έλαβες μετά τον αγώνα;

«Μου έστειλαν από την οικογένειά μου και πολλοί φίλοι μου μηνύματα με συγχαρητήρια και μπράβο. Δεν μου είπαν κάτι τρομερό».

Ο Λε Ταλέκ όμως φαντάζομαι ότι σε περίμενε και εκείνος να επιστρέψεις...

«Εντάξει, μου είπε και εκείνος συγχαρητήρια και γελάσαμε πολύ με ό,τι έγινε. Παρ' όλα αυτά δεν θέλω να “πανηγυρίζω” επειδή έκανα μια καλή εμφάνιση. Ήταν απλά ένας αγώνας και δεν κερδίσαμε και τίποτα. Πήραμε ένα βαθμό και απλά δεν χάσαμε. Ξεκινήσαμε τώρα τον προκριματικό και συνεχίζουμε, αφού έχουμε ακόμα πολύ δρόμο».

Οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν και σε προσωπικό επίπεδο και με τον Ατρόμητο;

«Εντάξει, ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που πάντα έχει μεγάλους στόχους. Εγώ προσπαθώ να βάλω τους δικούς μου και να παίξω καλά, βοηθώντας την ομάδα μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό σπορ, οπότε χρειάζεται όλοι μαζι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Ρεπορτάζ: Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x