Γιώργος Πετρίδης

Άργησε πολύ κόντρα στην Παρί και τώρα βάζει πίεση στον εαυτό του

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρί.

Αυτήν τη φορά η ανατροπή που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έμεινε στη… μέση και κάπως έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης υποτάχθηκαν στην αλλοπρόσαλλη Παρί (98-101). Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Αταμάν άργησε πολύ να ξυπνήσει και βάζει σχετική πίεση στον εαυτό της ενόψει των δύο τελευταίων υποχρεώσεων της κανονικής περιόδου. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για καταστροφολογία σε αυτήν τη φάση της σεζόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «πράσινους» (όπως πολύ σωστά είπε και ο κόουτς Σερέλης) είναι ότι για 30 λεπτά παρασύρθηκαν πλήρως στο… τρυπάκι των Γάλλων, που είναι αρκετά ιδιαίτερη ομάδα και παίζει με ένα δικό της, μοναδικό στυλ. Δεν την έβγαλαν από τη… βολή της και της επέτρεψαν να σουτάρει με αδιανόητα ποσοστά στα τρίποντα (12/20 στο ημίχρονο, 17/30 συνολικά).


Αμυντικά, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη δράση του δαιμόνιου Σορτς, ο οποίος έβρισκε πάντα τον τρόπο να ξεχαρβαλώσει την άμυνα των γηπεδούχων, είτε με αυτές τις εκρηκτικές διεισδύσεις του και τα καταπληκτικά mid-range σουτ, είτε με τις δημιουργίες του (σ.σ. 14 ασίστ έδωσε).

Παναθηναϊκός: Άργησε πολύ κόντρα στην Παρί και τώρα βάζει πίεση στον εαυτό του

Η αφύπνιση του «επτάστερου» ήρθε στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά αυτήν τη φορά ήταν… αργά, καθώς είχε απέναντί του και πιο ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με την Άλμπα ή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Αταμάν έπαιξε πιο επιθετική άμυνα, έκλεισε τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της και πίεσε περισσότερο τους αντίπαλους περιφερειακούς. Κάτι δηλαδή που δεν έκανε στα πρώτα 30 λεπτά.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ολική επαναφορά από το -17 και πλησίασε σε απόσταση βολής, όμως δεν έφτασε στην υπέρβαση στο φινάλε, αφού του έλειψαν μία-δύο λεπτομέρειες και είχε να τα βάλει και με τον διαιτητή Ράντοβιτς, ο οποίος φρόντισε να κάνει επίδειξη δύναμης με τις αποφάσεις του στα κρίσιμα σημεία.

Ναν (22 πόντοι, 9 ασίστ, 8 ριμπάουντ) και Σλούκας (20 πόντοι, 7 ασίστ) βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά, όμως δεν πήραν πολλές βοήθειες από τους υπόλοιπους, που έδειχναν να βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω σε επίπεδο ενέργειας και συγκέντρωσης. Για να τα λέμε και όλα, ίσως έπρεπε και ο κόουτς Αταμάν να χρησιμοποιήσει για περισσότερη ώρα και νωρίτερα το χαμηλό σχήμα (με Όσμαν στο «4» και Χουάντσο στο «5»), που απέδωσε τα μέγιστα και οδήγησε στην αλλαγή του σκηνικού.

Παναθηναϊκός: Άργησε πολύ κόντρα στην Παρί και τώρα βάζει πίεση στον εαυτό του

Συμπερασματικά, ο «επτάστερος» υπέστη μια ήττα που μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για το πως θα πρέπει να μπαίνει στα παιχνίδια και για τα όσα στοιχεία θα πρέπει να διορθώσει στο παιχνίδι του. Τουλάχιστον υπάρχουν ευχάριστα μαντάτα από το κομμάτι των τραυματιών, που σιγά-σιγά επανέρχονται στις επάλξεις…

Υ.Γ. Κακός μπελάς αυτή η Παρί, που σίγουρα θα βάλει δύσκολα σε όποιον τη βρει απέναντί του στην postseason.

Υ.Γ. 2 Οι δηλώσεις του Όσμαν περί επιθυμίας του για παραμονή στον Παναθηναϊκό είναι ένα ακόμα ενθαρρυντικό σημάδι και δείχνει την πρόθεση των δύο πλευρών για επέκταση της συνεργασίας τους.

Υ.Γ. 3 Δεν θα πας πουθεΝΑΝ παικταρά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x