Επικαιρότητα

Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

Η υπέρβαση των εσόδων συνδέεται με τη μεγέθυνση της οικονομίας, την αυξημένη εισπραξιμότητα και την απόδοση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους φόρους εισοδήματος να αποδίδουν 1,6 δις ευρώ παραπάνω και τα έσοδα ΦΠΑ επιπλέον 688 εκατ ευρώ.

Η υπέρβαση των εσόδων συνδέεται με τη μεγέθυνση της οικονομίας, την αυξημένη εισπραξιμότητα και την απόδοση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής όπως η διασύνδεσης ταμιακών και pos .

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω αφορούν τη σύγκριση σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού, ενώ κατά την κατάρτιση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2025 επικαιροποιήθηκαν οι σχετικές εκτιμήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την εκτέλεση των εσόδων.

Ειδικότερα για τους κυριότερους φόρους της κατηγορίας αυτής παρατηρούνται τα εξής :

-Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 18.749 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 688 εκατ. ευρώ.

-Τα έσοδα των ΕΦΚ ανήλθαν σε 5.387 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 174 εκατ. ευρώ.

-Τα έσοδα των φόρων ακίνητης περιουσίας ανήλθαν σε 2.079 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 39 εκατ. ευρώ.

-Τα έσοδα των φόρων εισοδήματος ανήλθαν σε 17.456 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 1.587 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο
Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων είναι αυξημένος κατά 651 εκατ. ευρώ, ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων αυξημένος κατά 664 εκατ. ευρώ και οι Λοιποί Φόροι Εισοδήματος αυξημένοι κατά 273 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x