Επικαιρότητα

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν» – Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά», είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά’ ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά τη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης ανά τη χώρα, συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο διάλογος
ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ:

Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην Πατρίδα προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Σμηναγέ,

Τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται.

Χρόνια Πολλά!

Ο πιλότος
O Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.500 είναι σε αεροσκάφη F-16.



Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x