Επικαιρότητα

Ολονύχτια επιχείρηση από στρατό και Πυροσβεστική στην Καρδίτσα, μένουν από τρόφιμα 200 εγκλωβισμένοι

Ξεμένουν από προμήθειες στον Βλοχό. Στον Παλαμά ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερους αγνοούμενους και πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι!

Τεράστιες καταστροφές, μεγάλες πλημμύρες, έξι νεκροί μέχρι τώρα και αναφορές για αρκετούς αγνοουμένους, είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», που εισήλθε σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην τελική της φάση.

Δραματικές στιγμές καταγράφονται στην Καρδίτσα, όπου στον δήμο Παλαμά, χωριά έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί, με μαρτυρίες να μιλούν για αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι για ανθρώπινες απώλειες. Πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς.

Εγκλωβισμένοι στο Βλοχό Καρδίτσας: «Είμαστε χωρίς τρόφιμα και νερό»


Κάτοικος από το Βλοχό Παλαμά μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 εγκλωβισμένους από την πλημμύρα.

«Είναι 200 άνθρωποι εκεί εγκλωβισμένοι και έχουν αρχίσει να τελειώνουν τα τρόφιμα και το νερό», δηλώνει στον ΣΚΑΪ η κάτοικος του χωριού, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.



Η κατάσταση είναι εφιαλτική, με σπίτια να έχουν βυθιστεί ολόκληρα στα νερά, κόσμο να ανεβαίνει στις στέγες για να γλιτώσει και ελικόπτερα να κάνουν επιχειρήσεις διάσωσης, προσπαθώντας να απομακρύνουν εγκλωβισμένους.

Καταγράφονται εικόνες βιβλικής καταστροφής στην περιοχή.




Προειδοποιητικό 112 στη Φαρκαδόνα


Προειδοποιητικό μήνυμα για την εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων εστάλη στους κατοίκους της Φαρκαδόνας στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται.


«Σβήστηκε» από τον χάρτη η Μεταμόρφωση Καρδίτσας


Κάτω από τουλάχιστον 2 μέτρα νερό βρίσκεται σχεδόν όλος ο κάμπος της Καρδίτσας, με δεκάδες ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι ή και αγνοούμενοι.

Οι εικόνες, που φτάνουν συνεχώς μέσα από τα social media των κατοίκων, προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, που είναι κυριολεκτικά βιβλική.

Ανάλογη τραγωδία στη Μεταμόρφωση είχε σημειωθεί και το 1994, όταν είχε σπάσει το φράγμα του Πηνειού και τα νερά είχαν κατακλύσει το χωριό.

Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας σβήστηκε από τον χάρτη… Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της κοινότητας, Πέτρος Κοντογιάννης, περίπου 70 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο της κοινότητας και έκανε έκκληση να εφοδιαστούν έστω, από αέρος, με τροφή και νερό, αν δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή τους. Το συγκλονιστικό βίντεο τράβηξε πολίτης που απομακρύνθηκε με ελικόπτερο από την ευρύτερη περιοχή, όπου, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, εργαζόταν.


«Βούλιαξε» ο θεσσαλικός κάμπος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα


Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο, με τεράστιες εκτάσεις να πλημμυρίζουν από χθες, κάτω από το διαρκές «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας «Daniel».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις εστιάζουν στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, του Παλαμά και της Αγίας Τριάδας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι 24 περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, βάσει των μηνυμάτων 112 που εστάλησαν, αλλά και των φωτογραφιών και των βίντεο που κατέγραψαν την καταστροφή.

Θεσσαλία: Μαρτυρίες για εκατοντάδες εγκλωβισμένους!

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x