Επικαιρότητα

Ταραχές στη Βολιβία: Καταγγελία για ένοπλη επίθεση κατά του Εβο Μοράλες

Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει ο Έβο Μοράλες – Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του.

Οπρώην πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες (2006-2019) δήλωσε ότι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν 14 φορές κατά του αυτοκινήτου του τραυματίζοντας τον οδηγό του στην Κοτσαμπάμπα της κεντρικής Βολιβίας.

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα δέχθηκε 14 σφαίρες. Αιφνιδιάστηκα. Ευτυχώς είμαστε ζωντανοί (…) Κουκουλοφόροι άνοιξαν πυρ (…) Ηταν σχεδιασμένο, ήταν για να με σκοτώσουν», δήλωσε σε τοπικό ραδιοσταθμό.

Η καταγγελία του πρώην προέδρου της Βολιβίας, για επίθεση με πυροβολισμούς στο αυτοκίνητό του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις.

Ο Μοράλες υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν σχεδιασμένη με σκοπό να τον σκοτώσει, καθώς μια σφαίρα πέρασε κοντά από το κεφάλι του.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να αμφισβητούν την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσίευσε ο Μοράλες στο Facebook.



Επικριτές ισχυρίζονται ότι το βίντεο φέρει ενδείξεις μοντάζ, ενώ διαφορές στην εμφάνιση του αυτοκινήτου στην αρχή και το τέλος του βίντεο δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της καταγγελίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μετά την επίθεση ο Μοράλες και η συνοδεία του άλλαξαν οχήματα, κάτι που μπορεί να εξηγεί τις εμφανείς αλλαγές.



Το περιστατικό με την επίθεση κατά του Μοράλες και οι ισχυρισμοί του για απόπειρα δολοφονίας ενδέχεται να εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις στη Βολιβία.

Η χώρα βιώνει ήδη κλιμάκωση των συγκρούσεων, με τους υποστηρικτές του Μοράλες να μπλοκάρουν βασικούς οδικούς άξονες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αποκλεισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, επιδεινώνοντας την κρίση.

Η κυβέρνηση έχει επιρρίψει ευθύνες στον Μοράλες, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης.

Το επεισόδιο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για νέες εντάσεις και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή, σε μια περίοδο κατά την οποία η Βολιβία προσπαθεί να διαχειριστεί τα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά προβλήματα και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x