Επικαιρότητα

Στο Πεντελικό όρος η φωτιά - Εκκενώνονται Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνας, Ανατολή

Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 - Ξεπέρασε τα 30 χλμ το πύρινο μέτωπο - Επιχειρούν 510 πυροσβέστες - Στη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα.

Ασταμάτητο καίει το πύρινο μέτωπο το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα 30 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από την περιοχή του Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας.

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04.30 και τις 5.45 ήταν αλλεπάλληλα: Εντολή για εκκένωση σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνα, Δαμάρασι. Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενωθούν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414. Ακολούθησε νέο μήνυμα στις 6.20 για εκκένωση του Οικισμού Ανατολή προς Νέα Μάκρη.

Στη μάχη και τα εναέρια μέσα
Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν γύρω στις 06.20 και τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, πάνω από τον οικισμό της Ανατολής επιχειρούν ήδη πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης με βάση τον σχεδιασμό θα απογειωθούν σε δυο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Παράλληλα, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε πως δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Βαθρακογιάννης, στάλθηκε στις 04:52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Στις 05:45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Τέλος, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x