Επικαιρότητα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στη Σέριφο: Τρίτο μήνυμα από το 112- Οι περιοχές που εκκενώνονται

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Σέριφο- Νέο μήνυμα του 112.

Για τρίτη φορά ήχησε το 112 στη Σέριφο όπου από τις 6 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Σέριφο.

Ειδικότερα στις 21:01 εστάλη μήνυμα που αναφέρει: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι.»

Νωρίτερα στις 19:34 είχε σταλεί μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι με την οδηγία να κατευθυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω Κουτάλα.

Το πρώτο μήνυμα του 112 στάλθηκε στις 18:29 και ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».



Στο σημείο, αφού ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον έκαναν ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καθώς τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με 3 οχήματα και επτά πυροσβέστες που έσπευσαν από τη Σύρο.

Η ισχύς της φωτιάς έχει μειωθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.







Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο μιλώντας στον Σκάι ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Εξήγησε ότι η φωτιά είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό. Καίει χαμηλή βλάστηση. Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν Ανέφερε ότι στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x