Επικαιρότητα

Γαλλία: Νίκη Λεπέν με 34% - Μένει εκτός ο Μακρόν

Η πρώτη δήλωση Μακρόν.

Νίκη της Εθνικής Συσπείρωσης δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit polls με ποσοστό 34%, δεύτερο έρχεται το Νέο λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με ποσοστό 28,1% , ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,3% βρίσκεται η συμμαχία του Μακρόν Ensemble. Πρόκειται για την πρώτη εκτίμηση από των IFOP, Ipsos, OpinionWay and Elabe.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση των εκτιμήσεων των αποτελεσμάτων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους ψηφοφόρους να μπλοκάρουν την ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου. Για να το πράξει, ζήτησε μια «ευρεία» συμμαχία μεταξύ «ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών» υποψηφίων.

Σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μακρόν ανέφερε ότι πιστεύει πως η υψηλή συμμετοχή δείχνει την επιθυμία των Γάλλων να «ξεκαθαρίσουν την πολιτική κατάσταση».

Σύμφωνα με εκτίμηση του γαλλικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos Talan, η ακροδεξιά Εθμική Συσπείρωση εκτιμάται ότι θα κερδίσει μεταξύ 230 και 280 έδρες στην Εθνοσυνέλευση των 577 εδρών. Η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα προβλέπεται να είναι το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο, με 125 έως 165 έδρες, ενώ η κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει 70 έως 100 έδρες.

Γαλλία: Νίκη Λεπέν με 34% - Μένει εκτός ο Μακρόν

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x