Επικαιρότητα

Νέο πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Διονύσου - Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα

Μηνύματα για απομάκρυνση από Αμυγδαλέζα, Ροδόπολη και Γαλήνη - Σε εξέλιξη συντονιστική σύσκεψη - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, ενώ νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε πριν λίγο στη Σταμάτα Διονύσου.

Στην Κερατέα η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12.00, με σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και σήμερα δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι τόσο δυνατοί που οι ριπές τους ξεπερνούν ακόμη και τα 100 χλμ. σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ εκκενώθηκαν με ασφάλεια 6 οικισμοί.

Μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση από Αμυγδαλέζα, Ροδόπολη και Γαλήνη

Στη Σταμάτα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο καίει κοντά σε σπίτια. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 7 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, ενώ επιχειρούν και χωματουργικά, καθώς και υδροφόρες του Δήμου.

Η φωτιά σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΙ κατευθύνεται προς το βουνό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων: 1. Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος, 2. Πλατεία Σταμάτας, 3. Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x