Επικαιρότητα

Διαγράφεται ο Λευτέρης Αυγενάκης και παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Δεν παραδίδει την έδρα του!

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Αυγενάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του για το βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με αίτημα τη διαγραφή του, παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η Επιτροπή θα επικυρώσει την εισήγηση.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τον βουλευτή Ηρακλείου να βιαιοπραγεί εις βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Το βίντεο από το επίμαχο περιστατικό:


Δεν παραδίδει την έδρα ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Σεβαστή η απόφαση, παραμένω βουλευτής Ηρακλείου»


Να προλάβει τις εξελίξεις επιχειρεί ο Λευτέρη Αυγενάκης με ανάρτησή του στα social media. Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα. «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.


Εξηγήσεις σε Τασούλα και Καλαφάτη


Ο κ. Αυγενάκης κλήθηκε νωρίτερα για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλας ενώ λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Η κυβέρνηση, διά του Παύλου Μαρινάκη «άδειασε» τον κ. Αυγενάκη. Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις, σημείωσε ότι «συμπεριφορές του τύπου ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ;'' δεν γίνονται αποδεκτές». Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδίκασε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τη συμπεριφορά Αυγενάκη, καλώντας τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόνισε: «Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα ''χαστούκια'' στον ελληνικό λαό. Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέα» τη συμπεριφορά Αυγενάκη, λέγοντας ότι η «συγγνώμη του δεν πείθει».

Πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος θα ταξίδευε από την Αθήνα προς το Ηράκλειο μπέρδεψε την πύλη της πτήσης, ενώ είχαν προηγηθεί αναγγελίες με το όνομά του από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου.

Στο βίντεο φαίνεται να μιλάει έντονα με τον υπάλληλο του αεροδρομίου και να επιχειρεί βιαίως να του αρπάξει το τηλέφωνο από το χέρι, με αποτέλεσμα να τον χαστουκίσει.

Σε ΜΜΕ δημοσιεύθηκαν πληροφορίες που -επικαλούμενες αυτόπτες μάρτυρες- αναφέρουν ότι ο κ. Αυγενάκης φώναξε: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…».

Η «συγγνώμη» Αυγενάκη


«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκφράζει δε την έκπληξή του «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό ''άγριου ξυλοδαρμού'', ''λιποθυμιών'', ''χειροδικιών'' από μέρους μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας, καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης».

Προσθέτει ότι ο υπάλληλος «αρνείτο κατ' επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ. από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x