Επικαιρότητα

Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία

«Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, η οποία διακυβεύεται, είναι πιστεύω σημαντικότερη από οποιονδήποτε τίτλο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγώντας την απόφασή του να εγκαταλείψει την κούρσα.

Ο Τζο Μπάιντεν κατά το πολυαναμενόμενο διάγγελμά του τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) διεμήνυσε προς τον αμερικανικό λαό πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, προκειμένου να «σωθεί η δημοκρατία» στη χώρα και να δώσει τόπο σε «νεότερες φωνές».

«Ήταν η τιμή και το προνόμιο της ζωής μου να είμαι ο πρόεδρός σας, όμως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η οποία διακυβεύεται, είναι πιστεύω σημαντικότερη από οποιονδήποτε τίτλο», είπε ο Μπάιντεν στο από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.



«Τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε προφανές για μένα ότι έπρεπε να ενώσω το κόμμα μου» και «το έθνος», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «τώρα είναι η στιγμή, να αποκτήσουμε νέες φωνές, νεότερες φωνές».

Η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, 59 ετών, που έχει ήδη, μερικές ημέρες μετά την αποχώρησή του από την εκστρατεία, πρακτικά εγγυημένο το χρίσμα των Δημοκρατικών, είναι «έμπειρη», «δυνατή», «σκληρή» και «ικανή» υποψήφια για το αξίωμα, διαβεβαίωσε.

«Υπήρξε απίστευτη συνεργάτις για μένα και ηγέτης για τη χώρα μας. Τώρα εναπόκειται σε εσάς, στον αμερικανικό λαό, να επιλέξετε», συνέχισε.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x