Επικαιρότητα

Αυστραλία: Επιβάτης θα πληρώσει καύσιμα 5.800 δολ. – Προκάλεσε εκτροπή πτήσης λόγω κακής συμπεριφοράς

Συνολικά, η «κακή συμπεριφορά» του και η «μη συμμόρφωση» με τους κανόνες ασφαλείας, θα κοστίσουν στον επιβάτη σχεδόν 12.000 δολάρια, καθώς του επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Επιβάτης αεροπορικής εταιρείας στην Αυστραλία υποχρεώθηκε να πληρώσει το κόστος καυσίμων πτήσης, γιατί προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση από το Περθ στο Σίδνεϊ, υποχρεώνοντας τον πιλότο να επιστρέψει στο Περθ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, για να γυρίσει το αεροπλάνο στο Περθ, ο πιλότος αναγκάστηκε να πετάξει μέρος των καυσίμων ώστε να μπορέσει να προσγειώσει το αεροσκάφος.

Το περιστατικό έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2023 και χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για εκδικαστεί η υπόθεση. Με βάση τον νόμο, το ειρηνοδικείο του Περθ υποχρεώνει τον 32χρονο επιβάτη να πληρώσει 8.630 δολάρια Αυστραλίας (5.806 δολάρια ΗΠΑ) στην αεροπορική εταιρεία για να καλύψει το κόστος της σπατάλης καυσίμου. Το Ειρηνοδικείο του Περθ του επέβαλε επίσης πρόστιμο 6.055 δολαρίων ΗΠΑ, ως ποινή για την κακή συμπεριφορά του εν πτήσει. Ετσι, το ταξίδι -που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ- θα του κοστίσει συνολικά 11.861 δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή πολλαπλάσια από ό,τι πλήρωσε για το εισιτήριο.

Σύμφωνα με την επόπτη Σόνα Ντέιβις, αυτό το περιστατικό «πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση ότι η παραβατική συμπεριφορά επί του αεροσκάφους μπορεί να έχει βαρύ κόστος για τον δράστη. Είναι πολύ πιο απλό να υπακούς στις οδηγίες του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας παρά να προκαλείς περιττά προβλήματα, τα οποία μπορεί να σε πονέσουν πολύ στην τσέπη».

Το δικαστήριο δεν κατονόμασε ούτε τον επιβάτη ούτε την εταιρεία, ενώ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς έκανε για να του επιβληθεί μια τόσο βαριά ποινή.

Ο επιβάτης ομολόγησε την ενοχή του για «κακή συμπεριφορά σε αεροσκάφος» και «μη συμμόρφωση με τις οδηγίες ασφαλείας».

Πηγή: CNN, kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x