Επικαιρότητα

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής

Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 σε 03:00.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.

Στις 04:00 το πρωί, οι πολίτες καλούνται να μετακινήσουν τους δείκτες στις 03:00, κερδίζοντας έτσι μία επιπλέον ώρα ύπνου. Αυτή η αλλαγή πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού φωτός τους χειμερινούς μήνες.

Παρά την ευρεία εφαρμογή της αλλαγής ώρας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συζήτηση για την κατάργησή της παραμένει ενεργή.

Από το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει τον τερματισμό της διπλής αλλαγής ώρας, αφήνοντας τα κράτη μέλη να επιλέξουν αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή ώρας συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της ευεξίας, άλλοι θεωρούν ότι οι συνεχείς μεταβολές αποσυντονίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για την ώρα, πάντως, οι πολίτες θα συνεχίσουν να προσαρμόζουν τα ρολόγια τους, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική και το 2024.

Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις 04:00 το πρωί, οπότε οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν στις 03:00.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x