Επικαιρότητα

Audi: Εργαζόμενοι «έκλεψαν» τα κλειδιά 200 αυτοκινήτων εν μέσω φόβων για λουκέτο!

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες απέσπασαν τα κλειδιά περίπου 200 νέων αυτοκινήτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο πιθανό «λουκέτο».

Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες απέσπασαν τα κλειδιά περίπου 200 νέων αυτοκινήτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο πιθανό «λουκέτο» στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του Βελγίου.

Ωστόσο, η εργοδοσία απάντησε με προθεσμία για την επιστροφή των κλειδιών μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, απειλώντας να εμπλέξει την αστυνομία – καθώς οι υπαίτιοι μπορούν να ταυτοποιηθούν μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Σύμφωνα με την Audi, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν πρόθυμοι να επιστρέψουν τα κλειδιά, κάτι όμως που δεν ήταν σε θέση να κάνουν πρακτικά καθώς το εργοστάσιο παρέμενε κλειστό. Κατά πληροφορίες, η εταιρεία τούς προσέγγισε με εναλλακτικές λύσεις για την παράδοση των κλειδιών. Όσον αφορά το μέλλον της μονάδας, η Audi γνωστοποίησε πως η «διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης» συνεχίζεται.

Όπως και η μητρική της Volkswagen, έτσι και η Audi αγωνίζεται με τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς και τον υψηλό ανταγωνισμό ξένων αγορών. Η εταιρεία κατέγραψε σε σχέση με το 2023 πτώση 9,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 στα 30,9 δισ. ευρώ. Η ζήτηση για το μοντέλο Q8 e-tron που παράγεται στις Βρυξέλλες ήταν ιδιαίτερα ασθενική. Το υπερπολυτελές ηλεκτρικό σπορ όχημα φέρεται πως πασχίζει να προσελκύσει αγοραστές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στη Volkswagen -που ανακοίνωσε προ ημερών πως εξετάζει το ενδεχόμενο «λουκέτου» σε εργοστάσια της Γερμανίας- αλλά και γενικότερα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που επί χρόνια προβάλλεται ως η η «ναυαρχίδα» της οικονομίας της χώρας.

Αξιωματούχοι του Βερολίνου αποδίδουν την ευθύνη για τη δυσχέρεια του ομίλου VW στη στρατηγική μετάβασης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση.

Η Audi ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο των Βρυξελλών, μετά από 70 χρόνια παραγωγής για τη Volkswagen, κάτι που θα σηματοδοτούσε το πρώτο της «λουκέτο» στην Ευρώπη.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, κορυφώθηκαν με την «κλοπή» 200 σετ κλειδιών από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι εργαζόμενοι απείλησαν να μην επιτρέψουν την έξοδο κανενός αυτοκινήτου από το εργοστάσιο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους επικεφαλής της εταιρείας να ξεκαθαρίσουν το εργασιακό τοπίο και το μέλλον του εργοστασίου.

Πηγή: The Times, kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x