Όπως ανακοίνωσε η FIFA, η συγκεκριμένη μέθοδος θα δοκιμαστεί αρχικά στο Confederations Cup του Ιουνίου κι αν όλα πάνε καλά, θα εμφανιστεί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τελικά κατέληξε σε… γερμανική λύση για το Goal-line technology.
Παρά το γεγονός πως στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τον Δεκέμβριο του 2012 στην Ιαπωνία, δοκιμάστηκε τόσο το GoalRef, όσο και το EyeHawk, η τεχνολογία που αποκτά προβάδισμα για να χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ του 2014 και να βοηθήσει τους διαιτητές, θα είναι το GoalControl.
Η FIFA, έφτασε σε αυτή την απόφαση λόγω του χαμηλού κόστους εγκατάστασης του συγκεκριμένου συστήματος, αφού δεν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στα τέρματα, ούτε και θα χρειαστούν ειδικές μπάλες.
Το GoalControl περιλαμβάνει 14 κάμερες υψηλής ταχύτητας που θα παρακολουθούν την πορεία της μπάλας, όταν αυτή θα πλησιάζει το τέρμα. Σε περίπτωση που περάσει την τελική γραμμή, σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο, θα στέλνεται ένα κωδικοποιημένο σήμα στο ρολόι του διαιτητή, που θα του υποδεικνύει αν πρέπει να μετρήσει ένα γκολ, ή αν η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την τελική γραμμή.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία, θα κάνει την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, στη Βραζιλία, τον Ιούνιο και αν όλα πάνε καλά, τότε θα χρησιμοποιηθεί και για το Μουντιάλ του 2014.
Κώστας Ζάλιαρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.