sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Εννέα και σήμερα για να δούμε αν ο Νεϊμάρ θα κάνει ένα μυθικό ρεκόρ!

Είναι τόσο «γεμάτη» η καριέρα του, που νομίζουμε πως πλησιάζει ήδη τα πρώτα… άντα. Αμ, δε! Ο Νεϊμάρ γίνεται μόλις 25 στις 5 Φλεβάρη και υπάρχουν δύο τρόποι για πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ μέχρι τότε!

Παίκτες σαν τον Νεϊμάρ δεν χρειάζονται πολλά κίνητρα για να «κυνηγήσουν» γκολ. Είναι στο… αίμα τους να τα «παστελώνουν». Κάτι σαν αυτοσκοπός. Αυτό που λένε «γεννήθηκε για αυτήν τη δουλειά».

Ο Βραζιλιάνος στράικερ, όμως, έχει έναν πολύ καλό λόγο για να προσπαθήσει… λίγο παραπάνω να πετύχει, όχι ένα, αλλά δύο τέρματα, τις επόμενες εννέα -και σήμερα- μέρες.

Εξηγούμεθα.

Στις 5 Φεβρουαρίου ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα γίνεται -μόλις- 25 χρονών. Εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς τι έχει καταφέρει ήδη. Υπάρχει, ωστόσο, κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ο Νεϊμάρ έχει πετύχει, κιόλας, στην καριέρα του 298 γκολ: 136 με τη φανέλα της Σάντος, 94 με εκείνη των Καταλανών, 50 με την εθνική Ανδρών -σε 75 ματς!- και άλλα 18 στις «μικρές» ομάδες της Βραζιλίας.

Με άλλα δύο, λοιπόν, στα δύο ματς που απομένουν ως την άλλη Κυριακή (με Μπέτις και Μπιλμπάο), ο Νεϊμάρ θα γίνει μόλις ο 6ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει τα 300 «τεμάχια» ΠΡΙΝ κλείσει τα 25!

Έχει φτάσει, δηλαδή, στην ίδια… πηγή που είχε φτάσει και ο σπουδαίος Γκερντ Μίλερ, ο οποίος, όμως, «κόλλησε» στα 298, ξεπερνώντας τα, τελικά, αφότου μπήκε στα 26.

Ποιοι είναι οι άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει αυτό το απίστευτο ρεκόρ;

Ο Μέσι με 306 τέρματα, ο Πούσκας με 309 (επιβεβαιωμένα), ο Εουσέμπιο με 318, ο σπουδαίος Άγγλος γκολτζής της δεκαετίας του 1960, Τζίμι Γκριβς, με 330(!) και φυσικά, ο Πελέ με (κρατηθείτε…) 495 γκολ ΠΡΙΝ γίνει 25!

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x