sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένας μήνας χωρίς ποδόσφαιρο: Τα τελευταία παιχνίδια πριν την καραντίνα (vids)

Προφανώς, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Ωστόσο, για να ξεχαστούμε λίγο στον εγκλεισμό μας, θυμόμαστε τα τελευταία παιχνίδια που είδαμε πριν τη διακοπή.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, έρχεται δεύτερος.

Σε όλους μας αρέσει να παρακολουθούμε αγώνες ποδοσφαίρου, η «στρογγυλή θεά» είναι... εθισμός για τους ποδοσφαιρόφιλους. Όλα όμως θα επανέλθουν στην κανονική ροή, μόλις ο εφιάλτης της πανδημίας λάβει τέλος.

Πάμε να δούμε τους αγώνες που έγιναν πριν τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Europa League

Το Europa League ήταν η τελευταία διασυλλογική διοργάνωση, που διεξήχθη πριν ένα μήνα ακριβώς. Λόγω του ιού είχαν αναβληθεί το Ίντερ-Χετάφε και το Σεβίλλη-Ρόμα, ενώ ξεχώριζε και το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς στο «Γ.Καραϊσκάκης», το οποίο έγινε κεκλεισμένων των θυρών (1-1).



Την ίδια ημέρα έγιναν και τα Μπασακσεχίρ-Κοπεγχάγη 1-0, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βασιλεία 0-3, Λίντσερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5, Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν 1-3 και Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2.

Champions League

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 11 Μαρτίου, είχαν διεξαχθεί τα δυο τελευταία ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα με την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά επικρατώντας με 2-0, ενώ στην ίδια φάση πέρασε και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ.






Premier League

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαρτίου, έγινε η 29η και τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος πριν τη διακοπή, με την Γιουνάιτεντ να κερδίζει την Σίτι 2-0, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Οι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν οι εξής: Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 2-1, Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 1-0, Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ 1-0, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νόριτς 1-0, Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ 0-1, Γουλβς-Μπράιτον 0-0, Μπέρνλι-Τότεναμ 1-1, Τσέλσι-‘Εβερτον 4-0, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0, Λέστερ-Άστον Βίλα 4-0.




La Liga

Προχωράμε με το πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο διεκόπη στις 8 Μαρτίου. Τα δυο σημαντικότερα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής της La Liga ήταν η νίκη της Μπέτις με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και το ισόπαλο 2-2 ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Σεβίλλη.




Τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ήταν τα εξής:

Τα παιχνίδια που έγιναν στην 27η τελευταία... στροφή: Αλαβές-Βαλένθια 1-1, Ειμπάρ-Μαγιόρκα 1-1, Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 1-0, Χετάφε-Θέλτα 0-0, Οσασούνα-Εσπανιόλ 1-0, Βαγιαδολίδ-Μπιλμπάο 1-4, Λεβάντε-Γρανάδα 1-1, Βιγιαρεάλ-Λεγανές 1-2.


Serie A

H Ιταλία ήταν εξ’αρχής από τις χώρες που έχουν πληγεί τόσο πολύ από την πανδημία. Μπορεί η 26η αγωνιστική να ήταν η τελευταία πριν τη διακοπή, με όλα τα ματς να διεξάγονται κανονικά, ωστόσο στις προηγούμενες αγωνιστικές ύπηρχαν αναβολές παιχνιδιών. Ξεχώρισε το Γιουβέντους-‘Ιντερ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (2-0).



Tα ματς της αγωνιστικής διεξήχθησαν σε τέσσερις δόσεις λόγω του κορωνοϊού και ήταν τα ακόλουθα: Λάτσιο-Μπολόνια 2-0, Νάπολι-Τορίνο 2-1, Λέτσε-Αταλάντα 2-7, Κάλιαρι-Ρόμα 3-4, Πάρμα-ΣΠΑΛ 0-1, Μίλαν-Τζένοα 1-2, Σαμπντόρια-Βερόνα 2-1, Ουντινέζε-Φιορεντίνα 0-0, Σασουόλο-Μπρέσια 3-0.


Bundesliga

Το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό από τα 5 κορυφαία που ήθελε να συνεχίσει, ωστόσο -ευτυχώς- διεκόπη μαζί με τα υπόλοιπα. Ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στην Γκλάντμπαχ με 2-1, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να την ξεπεράσει και να μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν.



Πάντερμπορν-Κολωνία 1-2, Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0, Βόλφσμπουργκ-Λειψία 0-0, Χέρτα-Βέρντερ Βρέμης 2-2, Φράιμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 3-1, Σάλκε-Χοφενχάιμ 1-1, Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 2-0, Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-1 οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής πριν την διακοπή.


Ligue 1

Το ίδιο τριήμερο και το γαλλικό πρωτάθλημα έκλεισε τις... πόρτες του, με τα ματς Λιλ-Λιόν (1-0) και Ρεν-Μονπελιέ (5-0) να τραβάνε τα βλέμματα. Δεν διεξήχθη η αναμέτρηση Στρασβούργο-Παρί Σεν Ζερμέν που είχε οριστεί για άλλη ημερομηνία.





Οι υπόλοιποι αγώνες της 28ης αγωνιστικής ήταν οι εξής: Μαρσέιγ-Αμιάν 2-2, Νις-Μονακό 2-1, Ντιζόν-Τουλούζ 2-1, Ανζέ-Ναντ 2-0, Μετς-Νιμ 2-1, Ρεμς-Μπρεστ 1-0, Σεντ Ετιέν-Μπορντό 1-1.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x