sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένας… άλλος Καββαδάς

Ο Βασίλης Καββαδάς κάνει την καλύτερη σεζόν του με τον Αρκαδικό και το www.sportfm.gr αναλύει το πώς ο 24χρονος σέντερ ανέβηκε κατακόρυφα στην Τρίπολη και έβαλε ξανά στον σωστό δρόμο την καριέρα του.

Το καλοκαίρι του 2012, το όνομά του απασχόλησε για πολλές ημέρες τα ρεπορτάζ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που έριζαν με τις προσφορές τους για να τον αποκτήσουν από τον Πανιώνιο. Η χρονιά που είχε πραγματοποιήσει ο Βασίλης Καββαδάς με τους «κυανέρυθρους» ήταν καταπληκτική και το ενδιαφέρον των «αιώνιων» έντονο. Παρόλα αυτά, καμία από τις δύο προτάσεις δεν ικανοποίησε τον τότε ιδιοκτήτη της ομάδας, Ηλία Λιανό, ο οποίος ανακοίνωσε ξαφνικά την παραμονή του παίκτη και τη νέα σεζόν…

Του Νίκου Ζέρβα

Ο 21χρονος τότε σέντερ με την εντυπωσιακή σωματοδομή, είχε 5,5 πόντους, 2,2 ριμπάουντ μέσο όρο με 58% ευστοχία στα δίποντα σε 11:51 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Άπαντες, περίμεναν πως η επόμενη χρονιά του (2012-13) θα ήταν ακόμα καλύτερη, αλλά δεν δικαιώθηκαν. Κάτι τα προβλήματα του Πανιωνίου, κάτι η απογοήτευσή του Νικαιώτη παίκτη από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση της μεταγραφής του και ο… ντόρος γύρω από το όνομά του, δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί όπως ο ίδιος θα ήθελε και πολλοί θα περίμεναν.

Παρόλα αυτά, ο Αντρέα Τρινκιέρι τον συμπεριλαμβάνει στην δωδεκάδα της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, εκεί καταγράφει κάποια λεπτά συμμετοχής (αλησμόνητο θα μείνει το… σκληρό φάουλ πάνω στον Μαρκ Γκασόλ, στην πολυαναμενόμενη νίκη κόντρα στην Ισπανία) αλλά ο Σεπτέμβριος τον βρίσκει ξανά στον Πανιώνιο. Εκεί, λίγο πριν το 2014, ο Ολυμπιακός αιφνιδιάζει και τον αποκτά με συμβόλαιο τεσσεράμισι χρόνων (ως το 2018), κάνοντας του το όνειρο πραγματικότητα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχίζει να δουλεύει μαζί του (τον γνώρισε και από τον Πανιώνιο) και άπαντες πιστεύουν πως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το πρόσωπό του τον Έλληνα σέντερ που έψαχναν για το μέλλον.

Στο πρωτάθλημα, ο Καββαδάς παίζει 13 παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και έχει 5,3 πόντους και 2,1 ριμπάουντ και στην Ευρωλίγκα σε 5 αγώνες (σ.σ. 26 λεπτά σύνολο), έχει 2,2 πόντους και 1,4 ριμπάουντ. Με τους Ντάνστον και Χάντερ να είναι βασικοί, η σεζόν 2014-15 ήταν για πολλούς η μεγάλη του ευκαιρία να καθιερωθεί ως τρίτος από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τον ίδιο και την εξέλιξη της καριέρας του. Σε 20 παιχνίδια στην Ελλάδα έχει 3,4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ σε 5:05 λεπτά συμμετοχής, ενώ ακόμα πιο περιορισμένος είναι ο χρόνος του στην Ευρωλίγκα, όπου παίζει σε 11 αγώνες με μόλις έναν πόντο μέσο όρο.

Το καλοκαίρι της… αναγέννησης

Το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον παραχωρήσει ως δανεικό για να πάρει παιχνίδια και να βρει ρυθμό. Πολλές ήταν οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν (Άρης, Κόροιβος και Ρέθυμνο), αλλά τελικά την ύστατη ώρα και αφού είχε δηλωθεί από τους «ερυθρόλευκους», τον κερδίζει η πρόταση του νεοφώτιστου Αρκαδικού. Μεσολάβησε μία μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Ενόπλων, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, όπου ο 24χρονος πλέον Καββαδάς πρωταγωνίστησε.

Στην Τρίπολη, έμελε να αλλάξει την καριέρα του και να αναγεννηθεί, καθώς είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, που δίνει μάχη για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην Basket League. Σε 18 αγώνες, ο Καββαδάς έχει 15 (!) πόντους μέσο όρο, κατεβάζει 6,28 ριμπάουντ, κάνει 1,7 τάπες, 0,6 ασίστ, 0,4 κλεψίματα με εξωπραγματικό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα 71,6%. Νούμερα που όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ελάχιστοι Έλληνες σέντερ έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του δείχνει τρομερή εμπιστοσύνη, παίζει περίπου 26 λεπτά ανά παιχνίδι και σε συνδυασμό με το ότι δουλεύει περισσότερο από ποτέ, έχει φωνάξει ξανά δυναμικά «παρών».

Κανείς δεν γνωρίζει το τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα λάβει την απόφαση το καλοκαίρι για το αν θα του δώσει μία ακόμα ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο, ή… περιπέτεια των δανεισμών του θα συνεχιστεί. Το σίγουρο, είναι πως τα φετινά κατορθώματα του Καββαδά, αφήνουν ελπίδες. Και για τον ίδιο, που δείχνει πως μπορεί να παίξει το καλό μπάσκετ που όλοι περίμεναν, αλλά και γενικότερα για το άθλημα στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια βγάζει σέντερ με το… σταγονόμετρο.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x