sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένα γυριστό που έμεινε στην ιστορία! (vids)

Δέκα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το γκολ των γκολ στην ιστορία του Champions League, όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος και έγραψε ιστορία!

Δεν είναι λίγες οι ποδοσφαιρικές στιγμές… μαγείας που πρόσφερε στους φίλαθλους όλου του κόσμου ο Ζινεντίν Ζιντάν με τα κατορθώματά του.

Ωστόσο, αν ρωτήσει κανείς ποιο γκολ του Γάλλου χαφ θυμούνται ακόμα η απάντησή είναι μία:

το εξαιρετικό τελείωμα του «Ζιζού» έπειτα από την κίνηση και τη σέντρα του Ρομπέρτο Κάρλος στον τελικό του Champions League το 2002 ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λεβερκούζεν (2-1) και έδωσε το ένατο τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη «βασίλισσα της Ευρώπης».

Αρκετές φορές η UEFA έχει χρησιμοποιήσει αυτό το τέρμα του Ζιντάν σε αφιερωματικά της βίντεο, με τον κόσμο ακόμα να μην μπορεί να πιστέψει τη… γεωμετρική τοποθέτηση και το τελείωμα του Γάλλου.

Δείτε το γκολ σε διαφορετικές εκδοχές







Οι ενδεκάδες του τελικού

Λεβερκούζεν: Μπουτ, Πλασέντε, Ζέμπεσκεν (65΄ Κίρστεν), Λούσιο (90΄ Μπάμπιτς), Ζίφκοβιτς, Σνάιντερ, Ραμέλοφ, Μπάλακ, Μπαστούρκ, Νόιβιλ, Μπρντάριτς (39΄ Μπερμπάτοφ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Σέζαρ (68΄ Κασίγιας), Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Σολάρι, Μακελελέ (71΄ Φλάβιο Κονσεϊσάο), Ζιντάν, Φίγκο (61΄ ΜακΜάναμαν), Ραούλ, Μοριέντες.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x