Φανταζόσασταν ποτέ ότι το γάλα που πίνετε ή το τυρί που φτάνει στο τραπέζι σας χρειάζεται τις συνθέσεις του Μπετόβεν ή του Μπαχ για να παραχθεί; Κι όμως, στη Δεσκάτη Γρεβενών, η οικογένεια Τσιγάρα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή της Μακεδονίας, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, καθώς και συστήματα αυτόματου αρμέγματος τα οποία λειτουργούν υπό τον ήχο κλασσικής μουσικής.
Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, που απαριθμεί 2.000 αιγοπρόβατα, καθώς και του ομώνυμου τυροκομείου, Χρήστος Τσιγάρας, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπορ FM «Drive & Travel» – με τους Δημήτρη Μπαλή και Μαρία Ακριβού- για το οικογενειακό τυροκομείο, τα προϊόντα του οποίου έχουν ξετρελάνει τη Βόρειο Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να αποτελούν τους μεγαλύτερους φαν.
Εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως φέτα, γιαούρτι, ξυνοτύρι, αλλά και χειροποίητα λουκάνικα με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις, αποκτούν σταδιακά το δικό τους καταναλωτικό κοινό, αφού έχουν τοποθετηθεί σε σούπερ μάρκετ καθώς και σε ξενοδοχεία της περιοχής! Αξίζει να σημειωθεί πως τα τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Τσιγάρα έχουν τιμήσει Πρόεδροι της Δημοκρατίας, αλλά και αρκετοί Έλληνες Πρωθυπουργοί, αφού σήμα κατατεθέν τους είναι η πλούσια γεύση και η άριστη ποιότητα.
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσιγάρας, πλέον υιοθετούνται νέες μέθοδοι παραγωγής, ενώ η άριστη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, είναι αποτέλεσμα των βιολογικών κτημάτων στην περιοχή της Δεσκάτης, από τα οποία παράγονται ζωοτροφές χωρίς φυτοφάρμακα. «Από τα βότανα που λαμβάνουν τα ζώα, μέσω της βοσκής, βγάζουν στο γάλα και στο κρέας τις θρεπτικές για τον οργανισμό ουσίες. Τα βοσκοτόπια της περιοχής είναι πολύ καλά. Πρόκειται για βιολογικά κτήματα στα οποία καλλιεργούνται καλαμπόκια, κριθάρια, σιτάρια και τριφύλλια».
Ο κ. Τσιγάρας προσθέτει πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που, όσο και αν προσπαθούν να μας ανταγωνιστούν οι ξένοι με το γιαούρτι, το ξυνοτύρι ακόμη και με τα κακής ποιότητας λευκά τυριά που επιχειρούν να ονομάσουν φέτα, δεν τα καταφέρνουν. « Η φέτα δεν μπορεί να γίνει από αγελαδινό, παρά μόνο από αιγοπρόβειο γάλα κάτι που οι Ολλανδοί, οι Δανοί και οι Γάλλοι αδυνατούν να καταλάβουν».
Τέλος ο Έλληνας επιχειρηματίας τόνισε πως η κτηνοτροφία της Ελλάδας θα είχε αναπτυχθεί σημαντικά εάν οι επιδοτήσεις του παρελθόντος είχαν αξιοποιηθεί σωστά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυσβάσταχτη φορολογία που δεν επιτρέπει στους επαγγελματίες του κλάδου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.