sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Είναι «καυτοί» και… μιλούν γερμανικά!

Δεν είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά προσφέρει απλόχερα γκολ και θέαμα. Έχοντας συμπληρωθεί σχεδόν το 1/3 της σεζόν, τα πιο «καυτά πιστόλια» προέρχονται από την γερμανική Bundesliga.

Η γερμανική Bundesliga συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι το κορυφαίο. Έχει φανατικούς υποστηρικτές, που αρέσκονται να βλέπουν πολλά γκολ και θέαμα, αλλά έχει και ορκισμένους «εχθρούς», που… ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμα της λέξης Γερμανία. Ειδικά στην Ελλάδα και αυτό δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο σε αυτό η σημερινή κατάσταση της χώρας, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ανεξάρτητα με το αν αρέσει ή όχι σε κάποιον το γερμανικό πρωτάθλημα, η ουσία είναι ότι στην παρούσα φάση και έχοντας συμπληρωθεί σχεδόν το 1/3 της σεζόν, τα πιο «καυτά πιστόλια» της Ευρώπης προέρχονται από την Bundesliga. Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ βρίσκονται όχι ένας, αλλά δύο ποδοσφαιριστές, αφού μετά τη συμπλήρωση 11 αγωνιστικών, οι Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αντονί Μοντέστ έχουν πετύχει από 12 τέρματα.

Για τον πρώτο δεν είναι αποτελεί και φοβερή είδηση, αφού αγωνίζεται στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία είναι μια ομάδα, που κάνει πρωταθλητισμό και έχει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους. Το φετινό ξεκίνημα του Γκαμπονέζου επιθετικού αποτελεί συνέχεια της περυσινής σεζόν, όταν τελείωσε με 25 γκολ στο πρωτάθλημα και 39 συνολικά. Για τον δεύτερο, όμως, η φετινή δείχνει να είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Γάλλος επιθετικός είναι κατά κάποιο τρόπο μια ομάδα μόνος του, αφού οδηγεί σε ευρωπαϊκά… μονοπάτια την ιστορική, πλην, όμως, μικρομεσαία Κολωνία, η οποία είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Για την ώρα, οι δύο ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν την κορυφή της λίστας των σκόρερ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας πίσω τους ονόματα-κολοσσούς.

Στην Premier League, την κούρσα μετά από 12 αγωνιστικές οδηγεί ο Ντιέγκο Κόστα, που μετράει 10 γκολ. Ο Ισπανός επιθετικός της Τσέλσι είναι αναγεννημένος φέτος, αφού έχει επίσης και μια ασίστ, ενώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε τρία τέρματα και μια ασίστ. Στην La Liga Santander, επίσης μετά το πέρας 12 αγωνιστικών, δεν υπάρχει παίκτης με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Την κορυφή της σχετικής λίστας μοιράζονται τρεις παίκτες που έχουν σημειώσει από 8 τέρματα και συγκεκριμένα οι Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τριπλή ισοβαθμία υπάρχει και στη Serie A της γειτονικής Ιταλίας, με τους Έντιν Τζέκο της Ρόμα, Μάουρο Ικάρντι της Ίντερ και Αντρέα Μπελότι της Τορίνο να έχουν σκοράρει από 10 φορές σε 13 αγωνιστικές. Τέλος, στο γαλλικό Championnat, την κούρσα οδηγεί με 11 γκολ ο Έντινσον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μοιάζει απελευθερωμένος μετά την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα σπάσει το ρεκόρ τερμάτων του (19) σε μια σεζόν με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας.

Οι πρώτοι σκόρερς στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

1. Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρμουντ) 12
-. Αντονί Μοντέστ (Κολωνία) 12
3. Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν) 11

4. Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι) 10
-. Έντιν Τζέκο (Ρόμα) 10
-. Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ) 10
-. Αντρέα Μπελότι (Τορίνο) 10

8. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 8
-. Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 8
-. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 8

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x