Δελτία Τύπου

Έγινε θεσμός!

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε ο 9ος ποδηλατικός γύρος στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Θεσμό πλέον αποτελεί για τη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο ο ποδηλατικός γύρος στη Λίμνη Πολυφύτου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεκίνησε πριν εννέα χρόνια από τον Αιμοδοτικό σύλλογο Σερβίων και είναι κάθε χρόνο και καλύτερη έχοντας πλέον ως συνδιοργανωτές τον διευρυμένο πλέον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, αλλά και την Περιφέρεια. Επίσης πρέπει να σταθούμε στον σκοπό του αγώνα, ο οποίος διεξάγεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας του αιμοδότη.

Φέτος ήταν η χρονιά των ρεκόρ και τα Σέρβια όπου είναι η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα γέμισαν με ποδηλάτες από ολόκληρη την Ελλάδα…

Συγκεκριμένα, στον μεγάλο αγώνα των 50χλμ. πήραν μέρος 186 αθλητές και τερμάτισαν οι 170. Οι επιδόσεις ήταν εξαιρετικές και σημειώθηκε νέο ρεκόρ, πέντε λεπτά κάτω από τον καλύτερο χρόνο που υπήρχε στα προηγούμενα εννέα χρόνια της διοργάνωσης.

Οι νικητές στη μεγάλη διαδρομή των Ανδρών ήταν οι Ταχόπουλος Νικόλας(Θεσσαλονίκη) με 1.21.10, τη 2η θέση πήρε ο Κοσμάς Γρηγόριος (Γιάννενα) και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Ανδρονικίδης (Πτολεμαΐδα).

Στον αγώνα των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Παρασκευή Γεωργιάδου με 1.53.10 (Πτολεμαΐδα), με 2η την Αλεξάνδρα Τσιάβου (Ηγουμενίτσα) και 3η την Ιωάννα Σταματιάδου (Κοζάνη).

Ταυτόχρονα, στη μικρή διαδρομή των 13 χλμ. συμμετείχαν 110 παιδιά από 8 ως 16 ετών, ενώ και στον αγώνα τζούνιορ συμμετείχαν 35 παιδάκια, τα οποία κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που συμβάλλουν τα μέγιστα για την άρτια διοργάνωση και πλέον η «SportDay» θα βρίσκεται εκεί και τα επόμενα χρόνια…

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x