sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δύο χρόνια χωρίς τον Αντεφέμι

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι της Ξάνθης βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο.

Για το χαμό του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όλα τα δημοσιογραφικά κλισέ που επικαλούμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις. «Τραγικό παιχνίδι της μοίρας», «απίστευτη τραγωδία» και άλλα τέτοια μπορεί να είναι χιλιοφορεμένα, αποτυπώνουν ωστόσο πολύ εύστοχα τα γεγονότα που οδήγησαν στο τέλος του 25χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Αντεφέμι διένυε τον πρώτο χρόνο του στην ακριτική ομάδα έχοντας προλάβει να σημειώσει 24 εμφανίσεις και δύο γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης.

Η σεζόν ήταν πετυχημένη επαγγελματικά για τον ίδιο και σκόπευε να ολοκληρώσει την ευτυχία του, αφού είχε προγραμματίσει να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Για το λόγο αυτό είχε πάρει άδεια από την ομάδα προκειμένου να ταξιδέψει στη γενέτειρά του και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον γάμο του, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Μιγκέλ Ριέρα.

Δεν έφτασε ποτέ… Οδηγώντας στην Εγνατία οδό κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, κοντά στην Καβάλα, ο νεαρός αμυντικός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και σκοτώθηκε ακαριαία.
Ο «Μπάγιο», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν ένας… Οδυσσέας των γηπέδων αφού αν και νεαρός σε ηλικία είχε προλάβει να αγωνιστεί σε 10 ομάδες, περνώντας αρκετά χρόνια στο Ισραήλ.

Ήταν επίσης μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Νιγηρίας, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αγωνιζόμενος σε 5 από τα 6 ματς της διοργάνωσης, γεγονός που του έδωσε και το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.







Δήμητρα Κυριακίδου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x