bwin

Ο Σάκα εξιλεώθηκε και η Αγγλία είναι ολοζώντανη

Ο Μπουκάγιο Σάκα ξεπλήρωσε το γραμμάτιο από το προηγούμενο Euro και έστειλε την Αγγλία στα ημιτελικά.

Και τι δεν είχε ακούσει ο Μπουκάγιο Σάκα το καλοκαίρι του 2021. Οι Άγγλοι είχαν δει το πολυπόθητο τρόπαιο να χάνεται με τον πιο σαδιστικό τρόπο και ο εξτρέμ της Άρσεναλ είχε βρεθεί στο στόχαστρο. Βλέπετε, τα «τρία λιοντάρια» φιλοξένησαν τον τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ και πήραν το προβάδισμα ενάντια στους Ιταλούς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο, ωστόσο στο τέλος θα έφευγαν αποκαρδιωμένοι από το λονδρέζικο γήπεδο.

Τι κι αν η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με 2-1 για τους Άγγλους; Ακολούθησε ένα ασύλληπτο 0/3, με τον Σάκα να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι και να βλέπει τον Ντοναρούμα να αποκρούει. Τα όνειρα και το ”it’s coming home” έσβησαν με μιας και τα φαντάσματα της ήττας άρχισαν να κυνηγούν τους Άγγλους διεθνείς.

Στο φετινό Euro, οι μέτριες ως κακές εμφανίσεις της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκοψαν μαχαίρι κάθε ελπίδα των φίλων της Αγγλίας. Η Σλοβενία λίγο έλειψε να τους αναγκάσει σε κάζο ολκής, όμως Μπέλιγχαμ και Κέιν έκαναν step up στο φινάλε και ο αποκλεισμός αποφεύχθηκε.

Ήταν σαφές στη συνέχεια πως οι Ελβετοί δεν ήταν Σλοβένοι. Και πράγματι, ο Εμπολό στο 75ο λεπτό φάνηκε να ετοιμάζει χοντρή πλάκα στα «τρία λιοντάρια» που σε ένα ακόμη ματς έμοιαζαν... γατιά!

Ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σάκα. Πέντε λεπτά κράτησε η χαρά των παικτών του Μουράτ Γιακίν. Το τέλειο διαγώνιο σουτ από τον εξτρέμ της Άρσεναλ, ούτε που το είδε ο Ζόμερ, η μπάλα δοκάρι και μέσα!

Στα 22 του χρόνια, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων» που έχει σκοράρει και σε νοκ άουτ ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, και Euro. Δεν το λες και λίγο...

Αργότερα δε, όταν το ματς πήγε, μοιραία, στα πέναλτι, ο Σάκα ανέλαβε να εκτελέσει το τρίτο. Δεν πτοήθηκε από τις αναμνήσεις του ’21. Η μπάλα στα δίχτυα, η Αγγλία έκανε το 5/5 και πέρασε, έστω και δύσκολα, στους «4». Χάρη στον Μπουκάγιο, έμεινε ολοζώντανη και είναι σαφές πως, αν έρθει το τρόπαιο, κανείς δεν θα θυμάται στο Νησί τι μπάλα έπαιξαν οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x