bwin

Euro 2024: Το φρέσκο αίμα έφερε την… άνοιξη

Ο 19χρονος Αρντά Γκιουλέρ με γκολ-ζωγραφιά και ο 21χρονος Φρανσίσκο Κονσεϊσάο μετρούν ελάχιστες συμμετοχές με τις εθνικές τους, αλλά γλίτωσαν Τουρκία και Πορτογαλία αντίστοιχα από γκέλα.

Τουρκία και Πορτογαλία μπήκαν μεν με το δεξί στο Euro 2024, πετυχαίνοντας αγχωτικές νίκες, δε, κόντρα στη… σταχτοπούτα Γεωργία και την Τσεχία αντιστοίχως.

Η ομάδα του Μοντέλα είχε τις φάσεις κόντρα στη Γεωργία, η οποία έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση, αλλά όχι και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, «κλειδώνοντας» πιο δύσκολα απ’ όσο άξιζε βάσει της συνολικής απόδοσής της τους τρεις βαθμούς.

Για να διαμορφωθεί αυτό το 3-1 χρειάστηκε δύο γκολάρες και ένα τρίτο τέρμα (όπως και τύχη στο φινάλε) λίγο πριν την εκπνοή, την ώρα που η ομάδα του Σανιόλ είχε βγει όλη μπροστά, παίζοντας τα… ρέστα της για την ισοφάριση.

Το γκολ του Μιλντίρ με σουτ-φωτοβολίδα άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για την Τουρκία, αλλά η Γεωργία δεν πανικοβλήθηκε, αν και σταχτοπούτα στη διοργάνωση και έφερε άγχος στους τυπικά γηπεδούχους. Για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα, χρειάστηκε ένα γκολ-ζωγραφιά του 19χρονου Αρντά Γκιουλέρ, ο οποίος φέτος σε επτά συμμετοχές ως βασικός με Ρεάλ και εθνική ομάδα ως βασικός έχει σκοράρει ισάριθμά τέρματα. Σε ένα σημείο στο οποίο είχαν αρχίσει να θολώνουν οι συμπαίκτες του.



Παράλληλα, έκανε και ρεκόρ, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, αφού πλέον είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σκοράρει σε ντεμπούτο σε Euro, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Νεοσύλλεκτος σε Euro είναι και έτερος πρωταγωνιστής της ημέρας. Ο λόγος για τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο! Η Πορτογαλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τσεχία (που μάλιστα προηγήθηκε στο 62’), με τους Ίβηρες να φλερτάρουν έντονα με την γκέλα μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν και πανηγύρισαν το 2-1. Τη λύση δεν έδωσε ο συνήθως ύποπτος Κριστιάνο, ούτε ο Μπερνάρντο Σίλβα ή ο Ζότα, ο Κανσελο. Το έκανε ο εξτρέμ της Πόρτο, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς ήταν η δεύτερη μόλις συμμετοχή του σε επίπεδο ανδρών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά. Διότι βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Χράνατς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x