bwin

Η… τρικυμία του Σάουθγκεϊτ σε μία εικόνα

Η μπερδεμένη Αγγλία και ο ντεφορμέ Σάουθγκεϊτ στο ματς με τη Δανία.

Αν το κρίνουμε βάσει αποτελεσμάτων, τότε η Αγγλία είναι ΟΚ. Όχι τέλεια, αλλά στον σωστό δρόμο. Αφού έκανε… ποδαρικό με το δεξί, επικρατώντας 1-0 της Σερβίας την 1η αγωνιστική, ενώ παρότι στη 2η δεν έκανε το ιδανικό, με το 1-1 κόντρα στη Δανία βρέθηκε ένα βήμα από την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ωστόσο, αν την κρίνουμε βάσει της εικόνας, την οποία έχει παρουσιάσει στο ξεκίνημά της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, τότε ασφαλώς και υπάρχουν ζητήματα. Απέναντι στη Σερβία δεν… έλαμψε με την παρουσία της. Κόντρα στη Δανία παρουσίασε χειρότερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο ματς και θα μπορούσε να είχε πάθει ζημιά, η οποία θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια για τον Σάουθγκεϊτ.

Ήδη αν κάνει κάποιος μία γρήγορη αναζήτηση διαδικτυακά για τα όσα ειπώθηκαν από παλαίμαχους παίκτες ή για τα όσα λένε οι απλοί φίλαθλοι μέσω των social media στο Νησί, έχει ήδη αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για τις επιλογές του. Παρότι δεν έπαθε κάποιο κάζο.

Σίγουρα παρουσιάστηκε… ντεφορμέ ο 53χρονος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται από το 2016 στην εθνική Αγγλίας, η οποία πορεύεται με τον παλαίμαχο μεσοαμυντικό στο τιμόνι της για 4η διαδοχική διοργάνωση.

Μία κίνηση που μαρτυράει την… τρικυμία του Σάουθγκεϊτ στην αναμέτρηση με τους Σκανδιναβούς είναι η τριπλή αλλαγή (λες και είχαν καθαρίσει την πρόκριση τα «λιοντάρια» ή λες και ήταν φιλικό) στην οποία προχώρησε στο 69ο λεπτό, αντικαθιστώντας… μονοκοπανιά τρία βαριά χαρτιά της ομάδας.

Euro 2024: Η… τρικυμία του Σάουθγκεϊτ σε μία εικόνα

Συγκεκριμένα, τους Κέιν, Φόντεν και Σάκα (για να μπουν Γουότκινς, Μπόουεν και Έζε). Ο Κέιν είχε ανοίξει το σκορ, δίνοντας συνέχεια έπειτα από την «καυτή» σεζόν που έκανε με την Μπάγερν Μονάχου (44 γκολ σε 45 ματς), ενώ ο Φόντεν ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες, έχοντας την καλύτερη φάση πέραν του γκολ για την εθνική του, με το δοκάρι στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Σάκα ΟΚ, ήταν ανούσιος.

Euro 2024: Η… τρικυμία του Σάουθγκεϊτ σε μία εικόνα

Λογικό είναι να είχε στο μυαλό του και τη συνέχεια της διοργάνωσης, θέλοντας κάποια στιγμή να δώσει ανάσες σε βασικά εργαλεία του. Ωστόσο, η απόφασή του σε εκείνο το σημείο, πάρθηκε για να ανακατέψει την τράπουλα και να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του. Παρότι ο Γουότκινς πήγε να τον… σώσει με το που μπήκε, καθώς έχασε μεγάλη ευκαιρία δύο λεπτά μετά, οι αλλαγές του έφεραν τα αντίθετα αποτέλεσμα, με την Αγγλία να γίνεται πιο ακίνδυνη εν τέλει και να δείχνει εντελώς… βραχυκυκλωμένη επιθετικά στην τελική ευθεία. Παρουσιάζοντας εικόνα απ’ το πρόσφατο (και όχι μόνο) παρελθόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x