bwin

Η πιο ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο της Γεωργίας με υπογραφή Κβαρατσχέλια!

Η Γεωργία έγραψε ιστορία, αφού στην πρώτη της παρουσία σε όμιλο μεγάλης διοργάνωσης, κατάφερε να προκριθεί από αυτόν και να περάσει στους «16»!

Μπορεί πολλοί να την αμφισβητήσαμε, ίσως και από... φθόνο επειδή άφησε εκτός την Εθνική Ελλάδας στα playoffs, όμως η Γεωργία απέδειξε πως δεν πήγε στο Euro του 2024 μόνο για τη χαρά της συμμετοχής!

Η σκληροτράχηλη ομάδα του Βίλι Σανιόλ κατάφερε να κάνει αυτό που έμοιαζε αρχικά ακατόρθωτο, να εξασφαλίσει δηλαδή την πρόκριση στους «16» του Euro, παρόλο που βρέθηκε σε όμιλο με ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης (Πορτογαλία), μία από τις ομάδες που πολλοί περίμεναν ως έκπληξη (Τουρκία) και μία παραδοσιακή δύναμη του θεσμού (Τσεχία).

Η Γεωργία ξεκίνησε, μάλιστα, τον όμιλο με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 3-1 από την Τουρκία, σε ένα ματς όπου άξιζε πολλά παραπάνω βάσει απόδοσης, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες της.

Παρόλο που πολλοί θεώρησαν πως μετά από αυτό το ματς τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους Γεωργιανούς, αυτοί αντέδρασαν και κατάφεραν να πάρουν βαθμό (1-1) από την Τσεχία, με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να κάνει το ματς της ζωής του έχοντας 11 αποκρούσεις!



Ακόμα και τότε, ωστόσο, κανείς δεν έδινε ελπίδες στη Γεωργία, αφού το τελευταίο της παιχνίδι θα ήταν κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, την Πορτογαλία. Το μόνο θετικό ήταν πως οι Ίβηρες είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά, επομένως έκαναν ροτέισον με πολλούς βασικούς να μένουν στον πάγκο. Ακόμα και τα «δεύτερα», όμως, της Πορτογαλίας, είναι σαφώς πιο ποιοτικά από την εντεκάδα που κατέβασε ο Σανιόλ.

Όσο ταλέντο και να τους έλειπε, ωστόσο, οι Γεωργιανοί το αναπλήρωσαν με «τσαγανό» και θάρρος, καθώς μπήκαν ορμητικά στο ματς απέναντι στην «μπλαζέ» Πορτογαλία και κατάφεραν να προηγηθούν από το 2ο λεπτό. Αυτός που τους έδωσε το προβάδισμα δεν ήταν άλλος από τον μοναδικό τους παίκτη που θα μπορούσε να παίζει βασικός και στην αντίπαλη ομάδα, ο Χβίτσα Κβαρατσκέλια.

Ο εξτρέμ της Νάπολι έφυγε στην κόντρα μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή των Πορτογάλων και έκανε το 1-0, όμως πέρα από το γκολ σε όλο το ματς ταλαιπώρησε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του. Το «κερασάκι» ήρθε στο 57', όταν μετά από παρέμβαση του VAR η Γεωργία κέρδισε πέναλτι, με τον Μικαουτάτζε να το μετατρέπει σε γκολ και να βάζει την ομάδα του μπροστά 2-0.

Κάπως έτσι, γράφτηκε ιστορία, με τη Γεωργία, που πολλοί περίμεναν να μην πάρει καν βαθμό ή να μην σκοράρει στη διοργάνωση, να κλείνει το εισιτήριο για τους «16». Ακόμη και να μην καταφέρει να προχωρήσει παραπάνω, η πορεία της είναι ήδη η κορυφαία στην ιστορία και δεν θα ξεχαστεί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x