sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βραζιλία… back to back στην κορυφή του κόσμου

Μια ακόμα ιστορική πρωτιά κέρδισε η Βραζιλία στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, αφού ήταν η πρώτη που ανέβηκε δύο διαδοχικές χρονιές στον θρόνο.

Το 1963 η Βραζιλία έγινε η πρώτη χώρα που κατέκτησε back to back το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Αρχικά, οι Φιλιππίνες είχαν οριστεί να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, ωστόσο μετά την άρνηση του τότε προέδρου τους, Μακαπαγκάλ, να χορηγήσει βίζα σε παίκτες και διαιτητές κομμουνιστικών χωρών, η FIBA επέλεξε να παραχωρήσει το τουρνουά στη Βραζιλία, η οποία τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου –και πρώτου της ιστορία της- μέσα στη Χιλή.

Βάσει των τότε κανονισμών και ως οικοδέσποινα, η «Σελεσάο» δεν συμμετείχε στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου, παίρνοντας την πρόκριση κατευθείαν στην τελική φάση, όπου αποτελούνταν από επτά ομάδες, οι οποίες θα έπαιζαν όλες μεταξύ τους και εκείνη που θα είχε το καλύτερο ρεκόρ, στο μίνι πρωτάθλημα, θα σήκωνε την κούπα.

Εκεί, η Βραζιλία έβγαλε τη διαδικασία αήττητη, καθώς νίκησε Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Γαλλία, Σοβιετική Ένωση και ΗΠΑ και κάνοντας έτσι το 6-0 κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x