Γενικά

Σαν σήμερα: Η μυθική εμφάνιση του Φριντέτ στη March Madness (video)

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζίμερ Φριντέτ έστειλε το BYU το «Sweet 16», κάνοντας μία μυθική εμφάνιση!

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές σε March Madness ανήκει σε παίκτη που πέρασε από τα ελληνικά παρκέ. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζίμερ Φριντέτ.

Συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου του 2011 ο Αμερικανός σούπερ σκόρερ πήρε από το… χέρι το κολέγιό του, Brigham Young και το οδήγησε στη νίκη με σκορ 89-67 επί του Γκονζάγκα και την πρόκριση στο τελικό τουρνουά «Sweet 16», για πρώτη φορά μετά το 1981.

Ο άλλοτε «πράσινος» γκαρντ ήταν ασταμάτητος σε εκείνο το ματς, έχοντας 34 πόντους, με 7/12 τρίποντα και συνολικά 11/23 σουτ, 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 39 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, εκείνη την ημέρα γεννήθηκε η «Jimmer Mania».

Στο μεταξύ, αντίπαλός του ήταν άλλος ένας παίκτης που αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Ελλάδα! Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου, Στίβεν Γκρέι, ο οποίος μάλιστα ήταν και εκ των πρώτων σκόρερ του Γκονζάγκα, με 18 πόντους.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x