Γενικά

Επέστρεψε από το -15, απέκλεισε την Πολωνία και πέρασε στα ημιτελικά η Φινλανδία!

Η Φινλανδία γύρισε από την... κόλαση του -15, νίκησε την Πολωνία 89-88 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού της Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα.

Τις πιθανότητές της για μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συνεχίσει να διεκδικεί η Φινλανδία, η οποία επικράτησε 89-88 της Πολωνίας, την πέταξε εκτός συνέχειας του Προολυμπιακού της Βαλένθια, και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Ισπανία!

Οι Φινλανδοί ήταν... εκτός τόπου και χρόνου μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και έφτασαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ με -15 (59-44). Παρόλα αυτά, με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο (17-29 επιμέρους σκορ), κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Ήρωάς τους ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Αλεξάντερ Μάντσεν, που μάζεψε κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με βολές 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Κορυφαίος σκόρερ από τη νικήτρια ομάδα ήταν ο Μίκαελ Γιάντουνεν με 20 πόντους, ενώ ο Μάντσεν έκανε γενικότερα εντυπωσιακή εμφάνιση με 18 πόντους. Από τους ηττημένους, ο Έι Τζέι Σλότερ μέτρησε 21 πόντους, ο Τζέρεμι Σόχαν σημείωσε έναν πόντο λιγότερο , ενώ ο Ματέους Πονίτκα σταμάτησε στους 17. Κακή εμφάνιση για τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι με 1 πόντο σε 16' συμμετοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρα από τον ημιτελικό Ισπανία-Φινλανδία, οι άλλες δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό του τουρνουά της Βαλένθια είναι οι Μπαχάμες και ο Λίβανος.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 47-38, 71-60, 88-89

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x