Γενικά

«Πέρασε μεγάλη πείνα ο Αντετοκούνμπο»

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ βρέθηκε ως καλεσμένος του Τόλη Κοτζιά ο γκαρντ/φόργουορντ του Πανιωνίου, Χρήστος Σαλούστρος.

Ο 24χρονος, πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού, μίλησε στους σπουδαστές του ΚΑΡ για την μπασκετική του πορεία και τις διαφορές της Α2 με την Α1, για τον NBAer φίλο του και πρώην του συμπαίκτη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τους πρώην των «κυανέρυθρων» και νυν του Παναθηναϊκού, Παππά και Γιάνκοβιτς, αλλά και για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Για τις διαφορές που συνάντησε στην Α1: «Στην Α1 είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε σχέση με την Α2, το επίπεδο δυσκολίας είναι πολύ πιο μεγάλο. Είναι σίγουρα μεγάλη διαφορά το να πηγαίνεις από την Α2 σε μια ομάδα της Α1 που παίζει και στην Ευρώπη».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει: «Η σκληρή δουλειά νικάει το ταλέντο. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας που να μη χρειάζεται βελτίωση».

Για τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του, Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν υπάρχουν λόγια για τον Γιάννη. Ο,τι του στέρησε ο Θεός τόσα χρόνια, του τα έδωσε μέσα σε ένα χρόνο. Πέρασε μεγάλη πείνα. Θυμάμαι που τον παρακαλούσαμε να βγει από το γήπεδο κι αυτός ήταν εκεί, συνέχιζε την προπόνηση κι έκανε σουτ. Ολα αυτά που βλέπω να κάνει στο NBA, ξέρω ότι έχει δουλέψει πολύ για να τα καταφέρει. Είμαι σίγουρος πως θα είναι στις επιλογές της Εθνικής, τουλάχιστον στην προεπιλογή».

Για το αν μιλάει με τον Γιάννη από τότε που έφυγε για το Μιλγουόκι: «Μιλάμε συχνά με τον Γιάννη, όχι κάθε μέρα, αλλά πολύ συχνά. Μου έχει πει ότι έχει συναντήσει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο και λαμβάνει πολλή αγάπη. Ανυπομονώ να τον δω όταν θα έρθει στην Ελλάδα».

Για τους Παππά-Γιάνκοβιτς και την πορεία τους στον Παναθηναϊκό: «Με τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς δεν έτυχε να συνυπάρξουμε ως συμπαίκτες, καθώς όταν έφευγαν αυτοί, εγώ ερχόμουν στον Πανιώνιο. Και οι δύο είναι πολύ ταλαντούχοι και πιστεύω πως κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα καθιερωθούν στον Παναθηναϊκό και η ομάδα θα ξεκινάει από αυτούς».

Για τον αποκλεισμό του Πανιωνίου από τον Αρη στο Κύπελλο, αλλά και για την πορεία στο Eurocup: «Hταν πολύ δύσκολο με τον Aρη στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Hταν βαρύ το κλίμα για εμάς μετά τον αποκλεισμό, δεν πιάσαμε τα στάνταρντς της απόδοσής μας, ενώ ήταν καθοριστικό το κακό μας ξεκίνημα στο παιχνίδι.

Οσον αφορά στο Eurocup, ήταν σημαντικό που περάσαμε στην επόμενη φάση, καθώς ο Πανιώνιος είχε αρκετά χρόνια να περάσει στη 2η φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Για τον νέο προπονητή της Εθνικής: «Η Ελλάδα έχει τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και σίγουρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρέπει να είναι κι αυτός Έλληνας, παρόλο που έχω σε εκτίμηση τον προηγούμενο προπονητή.

Για τον αντικαταστάτη, έχουν ακουστεί οι περιπτώσεις του τωρινού μου προπονητή, του κ. Σφαιρόπουλου καθώς και του κ. Κατσικάρη. Ο κ. Σφαιρόπουλος είναι ειδικός στην άμυνα, έχει πλάνο, όραμα και πολλές προοπτικές. Πιστεύω θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή».

Τέλος, ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησε και για την φετινή Ευρωλίγκα: «Πιστεύω πως αν η Ρεάλ πέσει με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό, αυτή θα είναι και το μεγάλο φαβορί, αν και δεν πρέπει να ξεγράφουμε δύο ομάδες που έχουν συνολικά 9 ευρωπαϊκά κύπελλα. Οσο για τον τελικό, πιστεύω πως θα είναι ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x