NBA

Εγκρίθηκε η πώληση των Χόρνετς

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποχωρεί και επίσημα μετά από 13 χρόνια από τη διοίκηση των Σάρλοτ Χόρνετς, καθώς το NBA ενέκρινε την πώληση της ομάδας στους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ.

Την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς στο σχήμα των Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του NBA, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποχώρηση του Μάικλ Τζόρνταν μετά από 13 χρόνια στη διοίκηση της ομάδας.

Με ψήφους 29-1, οι διοικούντες την διοργανώτρια αρχή στο αμερικάνικο πρωτάθλημα άναψαν το «πράσινο φως» για την παραπάνω εξέλιξη, με τον μοναδικό που ήταν αντίθετος στη συγκεκριμένη κίνηση να είναι ο ιδιοκτήτης των Νικς, Τζέιμς Ντόλαν.

Σύμφωνα με το ESPN, η πώληση της ομάδας θα φτάσει περίπου τα 3 δις δολάρια και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, με το αργότερο να είναι σε δύο εβδομάδες.

Ο Σναλ είχε ένα μικρό μερίδιο στους Χοκς, ενώ ο Πλότκιν κατείχε ένα μερίδιο στους Χόρνετς, με τους δύο άνδρες πλέον να αποτελούν το ισχυρό δίδυμο στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, με τον Τζόρνταν από τη μεριά του να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό της ομάδας.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας με 6 πρωταθλήματα και 5 MVP, είχε αγοράσει την ομάδα του Σάρλοτ έναντι 275 εκατ. δολάρια το 2010 και το προηγούμενο διάστημα είχε παραχωρήσει ένα σημαντικό μερίδιο στον Γκέιμπ Πλότκιν, ιδιοκτήτη και σύμβουλος στο επενδυτικό γραφείο «Melvin Capital» και στον Ντάνιελ Σαντχάι, ο οποίος είναι επικεφαλής στην «D1 Capital».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x