NBA

Τζοέλ Εμπίντ: Οι αντιδράσεις για την επική 70άρα του σέντερ των 76ερς κόντρα στους Σπερς

Χαμός έγινε στο Χ με την τρομερή επίδοση του Εμπίντ να σχολιάζεται από πρώην και νυν παίκτες του ΝΒΑ.

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή βραδιά (22/01) στον Τζοέλ Εμπίντ με θρύλους της λίγκας να επευφημούν την ιστορική εμφάνιση του 29χρονου που σταμάτησε στους 70 πόντους κόντρα στους Σπερς κάνοντας προσωπικό ρεκόρ και ξεπερνώντας το ρεκόρ της ομάδας που είχε ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με 68.



Πρώτος και καλύτερος ο… ίδιος που αφιέρωσε τους 70 πόντους στον Κόμπι Μπράιαντ, ακριβώς 18 χρόνια μετά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών του Black Mamba με 81 κόντρα στους Ράπτορς. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Εμπίντ μίλησε και για τον πρώην προπονητή του, Μπρετ Μπράουν. «Έχει κάνει πολλά, όχι μόνο για μένα αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Φιλαδέλφειας… Χαίρομαι που το πέτυχα μπροστά του, ώστε να μπορεί να δει το προϊόν που εκείνος δημιούργησε» ήταν τα λόγια του τελευταίου MVP του ΝΒΑ.



Συγχαρητήρια έδωσε ο Λεμπρόν Τζέιμς ενώ ο Κέβιν Ντουράντ δεν πίστευε στα αυτιά του όταν ενημερώθηκε για το γεγονός από δημοσιογράφο στην συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη των Σανς με δικό του νικητήριο καλάθι απέναντι στου Μπουλς.



Ακολούθησαν ο Πάου Γκασόλ, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Ρούντι Γκέι και ο θρύλος των 76ερς Άλεν Άιβερσον που θέλει να δει τον Εμπίντ να παίρνει πάλι το βραβείο του MVP.





«Έχουμε παίκτες σε όλο το πρωτάθλημα που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα παρά το ότι είναι πολύ ψηλοί, το παιχνίδι έχει αλλάξει και τώρα πρέπει να προσαρμοστείς. Θα είχε περισσότερη πλάκα να κερδίζαμε αλλά ήταν εμπνευσμένο αυτό που έκανε» δήλωσε ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα για τον Εμπίντ στην ήττα της ομάδας του στη Φιλαδέλφεια.

Πανδαιμόνιο, προφανώς, ξέσπασε στο γήπεδο και στα αποδυτήρια με τους φιλάθλους των 76ερς και τους συμπαίκτες του Καμερουνέζου να πανηγυρίζουν την 70άρα με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της φωτογραφίας του Τσάμπερλεϊν όταν πέτυχε την 100άρα.






Επιμέλεια: Μάκης Θεοτοκάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x