NBA

«Έχασε» 39 εκατ. δολάρια ο Τζα Μοράντ επειδή δεν ψηφίστηκε σε καμία καλύτερη πεντάδα!

Να φύγει και να μην… ξανάρθει θα λέει για τη φετινή σεζόν ο Τζα Μοράντ, με τον σταρ των Γκρίζλις να «χάνει» 39 εκατ. δολάρια λόγω… ψηφοφορίας!

Με πολύ μεγάλη οικονομική… χασούρα έκλεισε η φετινή σεζόν για τον Τζα Μοράντ.

Τα σοβαρά… τερτίπια κόστισαν πολύ ακριβά στην τσέπη του σταρ των Γκρίζλις, ο οποίος έλαβε τη μεγαλύτερη και τελευταία απογοήτευση κατά την ανακοίνωση των καλύτερων πεντάδων φέτος στο ΝΒΑ.

Όπως ανακοίνωσε η λίγκα, λοιπόν, ο 23χρονος γκαρντ της ομάδας από το Μέμφις δεν ψηφίστηκε σε καμία από τις τρεις καλύτερες πεντάδες.

Το γεγονός αυτό έπληξε σαφώς το γόητρο του Μοράντ, αλλά παράλληλα του προκάλεσε και σοβαρό οικονομικό πλήγμα!

Συγκεκριμένα, η μη επιλογή του σε κάποια από τις καλύτερες πεντάδες της φετινής σεζόν του κόστισε 39 εκατ. δολάρια! Το περασμένο καλοκαίρι, ο 23χρονος είχε υπογράψει την επέκτασή του με τους Γκρίζλις έναντι 192,2 εκατ. δολαρίων. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θα είχε επιλεγεί σε κάποια από τρεις καλύτερες πεντάδες, το ποσό αυτό θα αυξανόταν κατά 30% και έτσι θα πήγαινε στα 231,4 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γι' αυτό και προέκυψε η σχετική… χασούρα.

Στο μεταξύ, η φετινή σεζόν «στράβωσε» αρκετά για τον σταρ της ομάδας του Μέμφις από τα μέσα Μαρτίου. Τότε, εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού, όπου φαινόταν σε βίντεο να κρατά όπλο σε νυχτερινό μαγαζί του Ντένβερ, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό οκτώ αγώνων άνευ αποδοχών από το ΝΒΑ. Η τιμωρία αυτή είχε «χασούρα» ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων.

Φέτος, σε ατομικό επίπεδο ο Μοράντ είχε κατά μέσο όρο 26,2 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 8,1 ασίστ. Μάλιστα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να τερματίσουν οι Γκρίζλις στη δεύτερη θέση της Δύσης, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Λέικερς με σκορ 4-2.

Για την ιστορία, ο Τζα Μοράντ δεν μπήκε στις λεπτομέρειες, έστω ως τελευταίος στην τρίτη καλύτερη πεντάδα, συγκεντρώνοντας συνολικά 44 βαθμούς. Ο αμέσως επόμενος ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς, ο οποίος συγκέντρωσε 81 βαθμούς

Οι τρεις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ για τη σεζόν 2022/23:

Τζα Μοράντ: «Έχασε» 39 εκατ. δολάρια λόγω… ψηφοφορίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x