NBA

Σταμάτησαν Γιάννη και Μπακς οι Χιτ με τρομερό Μπάτλερ

Οι Χιτ με τρομερή άμυνα στον Αντετοκούνμπο και έναν φοβερό Μπάτλερ επικράτησαν των Μπακς και έκαναν το 1-0 στα ημιτελικά της Ανατολής.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής έκαναν οι Χιτ νικώντας με 115-104 τους Μπακς στο Game 1. Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και με τον Τζίμι Μπάτλερ να οργιάζει έχοντας συμπαράσταση από Γκόραν Ντράγκιτς και Μπαμ Αντεμπάγιο, το Μαϊάμι άνοιξε το σκορ στη σειρά.

Ο ηγέτης των Μπακς περιορίστηκε σε 18 πόντους με άσχημα ποσοστά (4/12 βολές, 4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα), ενώ άγγιξε το τριπλ-νταμπλ έχοντας 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα αλλά και 6 λάθη σε 37 λεπτά. Ο Κρις Μίντλετον και ο Μπρουκ Λόπεζ με 28 και 24 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από το Μιλγουόκι. Ο Έρικ Μπλέντσο λίγο πριν το τζαμπολ ανακοινώθηκε πως θα απουσιάσει με μυϊκό τραυματισμό. Ο Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σκοράροντας σε κρίσιμα σημεία και κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα playoffs με 40 πόντους (13/20 σουτ). Σπουδαίο ματς και από τους Ντράγκιτς (27π., 6 ριμπ., 5 ασίστ) και Αντεμπάγιο (12π., 17 ριμπ., 6 ασίστ).

Το Game 2 θα γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης (1:30 ώρα Ελλάδας).

Ο αγώνας

Ο Greek Freak άρχισε το ματς με απόλυτη ευστοχία και επτά γρήγορους πόντους, αλλά χωρίς να σκοράρει από κοντά. Πριν βγει όμως η πρώτη περίοδος φορτώθηκε με δεύτερο φάουλ και απορρυθμίστηκε. Πάντως οι Μπακς με «καυτό» τον Μίντλετον και άξιο συμπαραστάτη τον Λόπεζ είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, ο σέντερ της ομάδας με τρίποντο στην εκπνοή του δωδεκαλέπτου έστειλε τα «ελάφια» στα αποδυτήρια με +11, 40-29. Η άμυνα του Μαϊάμι κράτησε μακριά από το καλάθι στη δεύτερη περίοδο τον Γιάννη, που περιορίστηκε σε ρόλο δημιουργού και παρά τις προσπάθειες του Μίντλετον (21π. στο ημίχρονο) οι Χιτ με τους Ντράγκιτς και Μπάτλερ σε μεγάλα κέφια άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο στο -3, 63-60.

Το τρίτο φάουλ του Αντετοκούνμπο στο φινάλε της δεύτερης περιόδου, αλλά και το τέταρτο του Λόπεζ στις αρχές της τρίτης δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη ζωή για το Μιλγουόκι, που είδε τους Χιτ να προσπερνούν (78-80) και να κλείνουν το δωδεκάλεπτο με προβάδισμα έξι πόντων (86-92). Οι Μπακς έσφιξαν πολύ την άμυνά τους και με ντράιβ του Γιάννη προσπέρασαν έξι λεπτά πριν το τέλος, 96-95. Όμως ο φοβερός Μπάτλερ με προσωπικά καλάθια έφερε την ομάδα του στο +6, 98-104, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Αντετοκούνμπο συνέχισε να αστοχεί σε βολές και ο Μπάτλερ με τη βοήθεια του Χίρο «καθάρισαν» το ματς.

Δωδεκάλεπτα: 40-29, 63-60, 86-92, 104-115



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x