NBA

Νοβίτσκι: «Είχα πολλές αμφιβολίες για Ντόντσιτς όταν ήρθε, δεν περίμενα να είναι τόσο καλός»

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ομολόγησε πως δεν πίστευε πως ο Λούκα Ντόντσιτς θα κάνει αυτά που… κάνει στο ΝΒΑ.

Την αποκάλυψη πως και ο ίδιος αμφέβαλε για το αν ο Λούκα Ντόντσιτς θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ, μέχρι να τον δει από κοντά, έκανε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Σλοβένος πήγε στους Μάβερικς στα «τελειώματα» της καριέρας του Γερμανού θρύλου του Ντάλας και δεν άργησε να τον κερδίσει με τις ικανότητές του.

«Στα τέλη της καριέρας μου δεν ήμασταν καλοί, δυσκολευόμασταν πολύ και θέλαμε μια σπίθα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως θα μπορούσε αυτή να ήταν ο Ντόντσιτς. Όταν ήρθε στην προπόνηση έμοιαζε σαν… μικρομέγαλος και έλεγα ‘δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό’. Αναρωτιόμουν αν είναι αρκετά γρήγορος ή αθλητικός και είχαμε πολλές αμφιβολίες μέσα στην ομάδα. Στις πρώτες προπονήσεις προσπαθούσαμε να τον τεστάρουμε, να του κάνουμε φάουλ, να τον φέρουμε σε δύσκολες καταστάσεις για να διαπιστώσουμε αν μπορεί να ανταποκριθεί. Εκείνος όμως έδειξε από την αρχή ποιος είναι. Καταλάβαινες από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το παιδί ξέρει να παίζει, έκανε κάποιες απίθανες πάσες, κάποια γκολ-φάουλ και έδειχνε το ταλέντο του. Όλοι βλέπαμε ότι θα γίνει πραγματικά καλός παίκτης, αλλά δεν περιμέναμε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα», ανέφερε.

Πλέον η σχέση τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. «Είμαι περισσότερο φίλος του, παρά μέντορας. Είναι βαριά κουβέντα το ‘μέντορας’. Όποτε είμαι στο Ντάλας πηγαίνουμε για φαγητό. Δεν χρειάζεται συμβουλές από μένα, ήδη παίζει σαν 32χρονος και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ήταν επαγγελματίας από τα… 11 του χρόνια, η πρόοδός του είναι απίστευτη και χαίρομαι γι’ αυτόν», τόνισε ο Νοβίτσκι, που οδήγησε τους «Μαβς» στο μοναδικό τους πρωτάθλημα το 2011 κι ελπίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του και ο Ντόντσιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x