Το NBA φέρεται εδώ και καιρό να σχεδιάζει ένα πρότζεκτ επέκτασης προς την Ευρώπη, η οποία αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμα, έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημα «χείλη» της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.
Στόχος του ΝΒΑ είναι η δημιουργία μιας λίγκας στη Γηραιά Ήπειρο που θα βρίσκεται υπό τη δική της αιγίδα και θα συμπεριλαμβάνει ομάδες από μεγάλες πόλεις-αγορές της Ευρώπης με στόχο φυσικά την προώθηση του αθλήματος και των οικονομικών ζητημάτων.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του σερβικού Μέσου, «Meridian Sports», έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του ΝΒΑ ως πιθανές και κατάλληλες επιλογές για το μεγάλο τους εγχείρημα.
Μεταξύ των πόλεων αυτών βρίσκεται και η Αθήνα, και ενώ μέχρι σήμερα, τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήθελαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR εκτός του ΝΒΑ Europe.
Πέραν από την πρωτεύουσα της Ελλάδας, στον «χάρτη» των Αμερικανών βρίσκονται ακόμα η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Μόναχο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μιλάνο, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη!
Σημειώνεται πως υπάρχει η πρόθεση να «αναγεννηθεί» το μπασκετικό τμήμα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και να δημιουργηθεί το αντίστοιχο της Μάντσεστερ Σίτι!
Διαβάστε Επίσης
Οριστικά χωρίς Γκος και Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός με Ερυθρό Αστέρα Δεν λυγίζει με τίποτα: Η απαράμιλλη σταθερότητα του Παναθηναϊκού παρά τον τραυματισμό του Λεσόρ! Αλλάζουν χέρια για 6,1 δις δολάρια οι Σέλτικς - Ακριβότερη πώληση στην ιστορία των σπορ της Βορείας Αμερικής!Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.