NBA

Πάολο Μπανκέρο: «Ανυπομονώ να παίξω για την Ιταλία»

Δεν βλέπει την ώρα να αγωνιστεί για την Ιταλία ο Πάολο Μπανκέρο

Θέλει σαν «τρελός» να φορέσει την ιταλική φανέλα ο Πάολο Μπανκέρο. Ο 20χρονος φοργουόρντ το καλοκαίρι του 2020 έλαβε το ιταλικό διαβατήριο και πλέον μπορεί να αγωνιστεί κανονικά για τη «σκουάντρα ατζούρα».

«Όταν ήμουν 16, η Ιταλία επικοινώνησε με τον πατέρα μου και τον ρώτησαν εάν έχω ιταλικές ρίζες και ο πατέρας μου απάντησε πως ναι. Τότε ξεκίνησε η διαδικασία, πήγα στο Σαν Φρανσίσκο πολλές φορές για να τους μιλήσω στην ιταλική πρεσβεία και έτσι πήρα το διαβατήριο», δήλωσε αρχικά στο Young Person Podcast ο Μπανκέρο.

«Σκοπεύω να εκπροσωπήσω την Ιταλία κάποια στιγμή, δεν ξέρω ακριβώς πότε όμως. Αλλά η αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο είναι φοβερή, ανυπομονώ πραγματικά να παίξω για την Ιταλία», τόνισε ο νεαρός φοργουόρντ.

Ο προπονητής της Ιταλίας στο Tζιανάρκο Ποτσέκο, ο γενικός μάνατζερ Σαλβατόρ Tραινότι και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τζάνι Πετρούτσι αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αμερική και να συναντηθούν με τον Μπανκέρο για το ενδεχόμενο ο 20χρονος να παίξει στο Παγκόσμιο Κύππελο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπανκέρο σε πράσφατη συνέντευξη του με το La Gazzetta dello Sport, ανέφερε πως το να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο στόχος του. Ωστόσο, πρόσθεσε πως θα αποφασίσει αφού ολοκληρώσει την παρθενική του σεζόν στο ΝΒΑ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x