NBA

Μπακς-Χοκς: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Μπακς και Χοκς αρχίζουν απόψε τις μάχες τους στους τελικούς της Ανατολής και το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει όσα θέλετε να γνωρίζετε.

Όσοι είχαν προβλέψει τελικούς Σίξερς με Νετς διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Μπακς και Χοκς έκαναν την υπέρβαση και θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην κορυφή μετά από δεκαετίες, σε μια σειρά τελικών της Ανατολής που αρχίζει τα ξημερώματα (3:30) και θα μας απασχολήσει με ματς ανά δύο μέρες μέχρι να βγάλει νικητή.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία και την επιστροφή σε τελικούς μετά από… έναν αιώνα. Το Μιλγουόκι διεκδικεί το πρώτο του πρωτάθλημα από το 1971, αλλά σε πρώτη φάση την επιστροφή του στους τελικούς από το 1974! Η δε Ατλάντα είχε πάρει το μοναδικό της πρωτάθλημα το 1958 και έφτασε για τελευταία φορά σε τελικούς το 1961, όταν ακόμη είχε έδρα το… Σεντ Λούις!

Οι μονομάχοι αναμετρήθηκαν τρεις φορές στη regular season με τους Μπακς να κερδίζουν τις δύο (129-115 στις 24/1 και 109-120 στις 15/4), μία στην έδρα τους και μία στην Ατλάντα, ωστόσο το δείγμα δεν είναι ασφαλές, καθώς στην ήττα των Χοκς στο Μιλγουόκι δεν είχαν παίξει οι Γιανγκ, Καπελά και προπονητής ήταν ακόμη ο Λόιντ Πιρς. Ο σούπερ σταρ των «γερακιών» δεν είχε παίξει και στη νίκη τους στην Ατλάντα (111-104 στις 25/4).

Μπακς-Χοκς: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Τα στοιχεία που μπορεί να κρίνουν τη σειρά:

-Η έδρα των Μπακς ή… οι Χοκς εκτός έδρας: Οι Μπακς έχουν κρατήσει απόρθητο το Fiserv Forum στα φετινά playoffs μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ συνολικά βρίσκονται στο 11-2 εκεί στα playoffs. Όμως ποιος μπορεί να υποτιμήσει τους Χοκς, που κέρδισαν δύο φορές τους Νικς στη Νέα Υόρκη και τρεις τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια (5-2 εκτός έδρας).

-Ποιος θα μαρκάρει τους αστέρες: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24,3 πόντους (με 64,3% στα σουτ), 11 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ κατά μέσο όρο στα τρία ματς με τους Χοκς, οι οποίοι μοιάζουν να μην έχουν ξεκάθαρο «φρουρό» για να τον αναχαιτίσουν σε συνδυασμό ύψους και δύναμης. Θα τον αναλάμβανε ο ΝτιΆντρε Χάντερ, αλλά χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με τραυματισμό. Τώρα οι Κόλινς και Καπελά φαίνεται πως θα έχουν το δύσκολο έργο. Ο Τρέι Γιανγκ έπαιξε σε ένα μόνο ματς απέναντι στους Μπακς φέτος και είχε κακή παρουσία με 15 πόντους με 3/17 σουτ, 9 ασίστ, αλλά και 6 λάθη σε 37 λεπτά. Ο Τζρου Χόλιντεϊ θα είναι ο παίκτης που θα επωμιστεί το μαρκάρισμά του, αλλά δεν αποκλείεται να τον… περιλάβει και ο ψηλότερος Πι Τζέι Τάκερ, αν χρειαστεί.

-Το μικρό rotation: Οι Μπακς έβγαλαν τη σειρά με τους Νετς με… ασφυκτικά κλειστό rotation. Μόλις επτά παίκτες έπαιξαν και στα επτά παιχνίδια, με δύο εξ αυτών (Γιάννη και Μίντλετον) να έχουν πάνω από 40 λεπτά μέσο όρο και τρεις πάνω από 30 (Χόλιντεϊ, Λόπεζ, Τάκερ). Κόνατον και Φορμπς είχαν περιορισμένο ρόλο, ενώ ο Πόρτις στην εξέλιξη της σειράς «εξαφανίστηκε». Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα χρειαστεί να ανοίξει το ροτέισον γιατί αλλιώς η ομάδα του θα μείνει από ενέργεια, σε αντίθεση με τους Χοκς, όπου ο Νέιτ ΜακΜίλαν χρησιμοποιεί περισσότερους παίκτες.

Μπακς-Χοκς: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

-Η κατάσταση του Μπογκντάνοβιτς: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και στα τρία τελευταία ματς της σειράς με τους Σίξερς είχαν συνολικά 17 πόντους με 8/28 σουτ και 8 λάθη για 4 ασίστ. Αν ο Σέρβος γκαρντ δεν είναι καλά, το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τους Χοκς. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που και ο Τρέι Γιανγκ έχει ενοχλήσεις στον ώμο. Αλλιώς θα χρειαστεί να δώσουν σκορ οι Χέρτερ και Γουίλιαμς.

-Άμυνα εναντίον επίθεσης: Οι Μπακς πιστοποίησαν πως είναι η πιο σκληρή άμυνα στο ΝΒΑ. Στα playoffs έχουν με διαφορά το καλύτερο defensive rating με 102,8 πόντους ανά 100 κατοχές (οι Χοκς έχουν 107,7 αντίστοιχα), ενώ έριξαν τους Χιτ κατά 15,3 πόντους και τους Νετς κατά 9,9 πόντους μέσο όρο σε σχέση με την παραγωγή τους στη regular season. Οι Χοκς, από την άλλη, είχαν ελαφρώς καλύτερη επίθεση από το Μιλγουόκι ως τώρα στα playoffs, με 108,6 πόντους ανά 100 κατοχές (108,5 πόντους το αντίστοιχο offensive rating των Μπακς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x