NBA

Κιντ για Ντόντσιτς: «Εάν συνεχίσει έτσι θα “καεί” σωματικά και ψυχολογικά»

Ο Τζέισον Κιντ ανησυχεί ότι ο Λούκα Ντόντσιτς εάν συνεχίσει στους συγκεκριμένους ρυθμούς σε έναν μήνα θα ξεμείνει από δυνάμεις.

Ιδιαίτερα αγχωμένος για την ψυχολογική και σωματική κατάσταση του Λούκα Ντόντσιτς είναι ο προπονητής του στους Μάβερικς, Τζέισον Κιντ.

«Εάν συνεχίσει έτσι θα «καεί» σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ακούω τους πάντες να λένε ότι είναι μόλις 23 και δεν θα έχει θέμα, αλλά αυτό είναι λάθος, πολλοί ξεχνούν ότι είναι και αυτός άνθρωπος», δήλωσε στον David Aldridge του Athletic ο Κιντ.

Ο Ντόντσιτς έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την φετινή σεζόν. Ο άσος των Μάβερικς είχε σκοράρει πάνω από τριάντα πόντους στα πρώτα εννέα παιχνίδια που είχε δώσει η ομάδα του, το σερί αυτό όμως τελείωσε το βράδυ της Τετάρτης με αντίπαλο τους Μάτζικ. Ο Σλοβένος έχει επίσης το υψηλότερo «Usage Rate» στο NBA, που σε ελεύθερα ελληνικά σημαίνει ότι έχει την μπάλα πολύ ώρα στην κατοχή του, συγκεκριμένα 38.3% των επιθέσεων.

Οι μόνοι άξιοι συμπαραστάτες του «Luka Magic» στην επίθεση είναι οι Κρίστιαν Γουντ και Σπένσερ Ντιντγουίντι, ο 49χρονος Κιντ όμως πρέπει με κάποιο τρόπο να συμπεριλάβει και τους υπόλοιπους στην επίθεση έτσι ώστε το Ντάλας να πάει μακριά στα playoffs. Διότι, όπως αποδείχθηκε και πέρσι με αντίπαλο το Γκόλντεν Στέητ στους τελικούς περιφέρειας, μόνος του ο Ντόντσιτς δεν ήταν αρκετός.


Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x