NBA

Κι όμως, η αμυνάρα των Σέλτικς «έσβησε» τον Ντουράντ

Οι Σέλτικς έχουν καταφέρει αυτό που φάνταζε ως τώρα ακατόρθωτο: να σταματήσει τον Κέβιν Ντουράντ.

Ο Κέβιν Ντουράντ θεωρείται κι όχι αδίκως ένας από τους κορυφαίους και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμους παίκτες όλων των εποχών. Ελάχιστοι έχουν καταφέρει έστω και να τον περιορίσουν, έστω και προσωρινά. Κι όμως, οι Σέλτικς και η καταπληκτική τους άμυνα έχουν καταφέρει να «σβήσουν» τον KD, όχι σε ένα αλλά σε δύο ματς.

Μην σας ξεγελά πως στα δύο πρώτα ματς της σειράς ο φόργουορντ των Νετς μετρά 25 πόντους ανά αγώνα. Κι αυτό γιατί ο 33χρονος άσος σουτάρει με μόλις 31,7% εντός πεδιάς (13/41 σουτ), ενώ έχει υποπέσει συνολικά σε 12 λάθη και μετρά μόλις 8 ασίστ.

Είναι η πρώτη φορά στα 13 χρόνια καριέρας του Ντουράντ που για διαδοχικά ματς σουτάρει με κάτω από 40% και έχει 6+ λάθη, είτε σε regular season είτε σε playoffs.

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα που έγινε τα ξημερώματα ο ηγέτης του Μπρούκλιν είχε 0/10 σουτ (!) και 4 λάθη. Είναι τα περισσότερα σουτ που έχει κάνει σε ένα ημίχρονο στην καριέρα του χωρίς να βρει στόχο!

«Βάζουν δύο ή και τρεις παίκτες πάνω μου. Βλέπω να έρχονται πάνω μου ακόμη κι αφήνοντας τον παίκτη τους για να με χτυπήσουν. Αυτή όμως είναι η σκληρή φύση των playoffs. Βρήκα κάποια καλά σουτ στην τέταρτη περίοδο, αλλά ήμουν άστοχος. Θα πρέπει να βρω μόνος μου τη λύση. Δεν περιμένω από τους συμπαίκτες μου ή την αντίπαλη άμυνα να μου χαρίσουν κάτι. Θα πρέπει να έχω περισσότερη υπομονή και να ενεργώ κάποιες φορές πιο γρήγορα», τόνισε ο Ντουράντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x