NBA

Oι Γουόριορς «κρατάνε» το μέλλον τους

Επενδύουν σε Κουμίνγκα, Μούντι και Γουάιζμαν οι «πολεμιστές»

Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη οι Γουόριορς επέκτειναν για ακόμη έναν χρόνο τα rookie συμβόλαια των Κουμίνγκα, Μούντι και Γουάιζμαν.

Ο Στεφ Κάρι είναι 34 ετών, ο Κλέι Τόμσον πλησιάζει τα 33 το ίδιο και ο Ντρέιμοντ Γκριν, οπότε σιγά σιγά η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να σκεφτεί το μέλλον της. Ήδη υπέγραψαν τον Άντριου Γουίγκινς και τον Τζόρνταν Πουλ σε πολυετείς επεκτάσεις, αλλά στο ρόστερ τους διαθέτουν άλλους τρεις νεαρούς παίκτες που σίγουρα μπορούν να εξελιχθούν σε all-stars.

Ένας από αυτούς είναι ο Τζόναθαν Κουμίνγκα, ο οποίος φέτος σε μόλις δέκα λεπτά συμμετοχής έχει μέσο όρο 2,7 πόντους, 1,8 ριμπάουντ. Την περσινή σεζόν ο Κουμίνγκα σημείωσε 20 πόντους σε 5 διαφορετικά παιχνίδια. Το θέμα με τον νεαρό φόργουορντ είναι ότι είναι επιρρεπής στο λάθος στην επίθεση και όχι τόσο ικανός σουτέρ τριών πόντων, επίσης δεν είναι ακόμα καλός χειριστής της μπάλας άρα δεν μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του ακόμα. Είναι βέβαια πολύ αθλητικός και ιδιαίτερα καλός αμυντικός.

Αντίθετα, ο Μόουζες Μούντι είναι πολύ πιο έτοιμος και ώριμος παρότι έχει την ίδια ηλικία με τον Κουμίνγκα. Ο γκαρντ από το Αρκάνσας, είναι σταθερός σουτέρ πίσω από τα 7,25, μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα και να διαβάσει το pick and roll επίσης είναι και πολύ καλός στον αμυντικό τομέα. Φέτος έχει χρόνο συμμετοχής 17 λεπτά και 6,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 36% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ίσως για αυτό ο Στιβ Κερ τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Κουμίνγκα.

Τέλος, ο Τζέιμς Γουάιζμαν σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής έχει μέσο όρο 8,7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ. Ο σέντερ από το πανεπιστήμιο του Μέμφις πέρσι έχασε ολόκληρη τη σεζόν λόγω τραυματισμού στον μηνίσκο, ωστόσο όπως παίζει φέτος δείχνει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Συγκεκριμένα, ο Γουάιζμαν δίνει στους Γουόριορς ύψος, προστασία γύρω από το καλάθι και κάποιον που μπορεί να ποστάρει τους αντίπαλους ψηλούς στην επίθεση με αποτέλεσμα να τους φθείρει με φάουλ. Κάτι που οι Γκριν και Λούνι δεν μπορούν να κάνουν λόγω ύψους και επιθετικής ικανότητας.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x