NBA

Η ιστορία πίσω από τα δαχτυλίδια των παικτών των Γουόριορς

Τα δαχτυλίδια που φορέσαν οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κρύβουν μια σημαντική ιστορία για την περσινή επιτυχία της ομάδας του Στιβ Κερ.

Τα δαχτυλίδια της περσινής κατάκτησης του ΝΒΑ φόρεσαν στα δάκτυλά τους οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους Λέικερς. Ωστόσο, κάθε λεπτομέρεια στην κατασκευή των δαχτυλιδιών δεν είναι, σε καμία περίπτωση, τυχαία.

Αρχικά, αποτελούνται από 16 καράτια, όσες και οι νίκες της ομάδας του Στιβ Κερ στην post season για να φτάσει στον τίτλο. Παράλληλα, υπάρχει μία αναλογία 91 μικρότερων καρατίων λευκού διαμαντιού, το οποίο παραπέμπει στο 91% ποσοστό επιτυχίας που είχαν οι «Πολεμιστές» στα εντός έδρας παιχνίδια στα playoffs. Ακόμη, οι πρωταθλητές διάλεξαν δαχτυλίδια ίδιου μεγέθους με αυτά που παρέλαβαν το 2015, καθώς τους είχαν δοθεί πολύ μικρές πιθανότητες κατάκτησης από τις εταιρίες προγνωστικών, όπως και τότε.

Να σημειωθεί πως κατασκευάστηκαν 50 κομμάτια, με το καθένα να απαιτεί περίπου 50 ώρες εργασίας και επτά διαφορετικούς τεχνίτες.

Επιπλέον, ο Στεφ Κάρι είχε την τιμητική του, καθώς στο μπροστινό μέρος που απεικονίζεται η γέφυρα του Γκόλντεν Στέιτ, σημείο αναφοράς για την πόλη, χρησιμοποιήθηκαν 43 λευκά διαμάντια, για τους 43 πόντους του εμβληματικού γκαρντ στο Game 4 των περσινών τελικών.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κάππας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x