NBA

Πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ ο Εμπίντ... άνευ Αντετοκούνμπο

Ο Τζοέλ Εμπίντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν στο ΝΒΑ.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τζοέλ Εμπίντ είναι ο πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Καμερουνέζος, πρώτος σέντερ μετά τον Σακίλ Ο' Νιλ το 1999/2000 που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση, έφτασε στην τελευταία ημέρα της regular season με 30,6 πόντους ανά αγώνα.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός αγώνα στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Καβαλίερς, ο Εμπίντ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο. Αν ο Greek Freak, που έχει 29,9 πόντους κατά μέσο όρο, αγωνιζόταν θα χρειαζόταν 47 πόντους για να βγει πρώτος σκόρερ εφόσον ο Εμπίντ ήταν άποντος, ενώ αν ο τελευταίος δεν αγωνιζόταν θα έπρεπε να πετύχει 78 πόντους για να του πάρει την πρωτιά.

Πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στεφ Κάρι με 32 πόντους ανά αγώνα βάζοντας τέλος σε μια τριετία που το βραβείο κατέληγε στον Τζέιμς Χάρντεν. Το ρεκόρ πρωτιών στο ΝΒΑ έχει ο Μάικλ Τζόρνταν, που αναδείχθηκε δέκα φορές πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν (δεύτερος ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με επτά), ενώ από τους εν ενεργεία παίκτες ο Κέβιν Ντουράντ είναι πρώτος (τρίτος στη συνολική λίστα) με τέσσερις τίτλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x