NBA

Η αισθητή βελτίωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σουτ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διεκδικεί και φέτος το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, έχοντας στο πλευρό του τον παράγοντα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν η αδυναμία του.

Εξαιρετική χρονιά διανύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παραμένοντας στατιστικά στην ελίτ του NBA και οι εμφανίσεις του επιβεβαιώνουν τον λόγο που διεκδικεί -ξανά- το βραβείο του MVP.

Πάντως, ένα πράγμα που ξεχωρίζει είναι η σαφέστατη βελτίωση στο κομμάτι του σουτ, γεγονός που σκορπάει τρόμο στις άμυνες του NBA. Είναι γνωστό πως ο «Greak Freak» υστερεί σημαντικά από την περιφέρεια και πάμπολλες φορές οι αντίπαλοι αμυντικοί τον προκαλούν επιδεικτικά να δοκιμάσει την ικανότητά του, παρότι την τρέχουσα σεζόν παρουσίασε ψήγματα βελτίωσης. Τις δύο βδομάδες πριν το All-Star ο εν ενεργεία πρωταθλητής σούταρε με 55% από την μεγάλη άρκτο.

Φυσικά, ξεχωρίζει και η βελτίωση από την γραμμή της φιλανθρωπίας, όπου αποτελούσε ζήτημα στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων... με τις ομάδες να τον στέλνουν στις βολές, παίζοντας στα ζάρια το αποτέλεσμα. Φέτος σουτάρει 72,2%, το υψηλότερο ποσοστό από την σεζόν 2018-19, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται κάτω από το 70%. Μάλιστα, μόλις 15 φορές στην κανονική διάρκεια είχε ποσοστό κάτω 60%, εν αντιθέσει με τις 44 φορές πέρσι.

Ακόμα καλύτερα σε σουτ μέσης απόστασης, καθώς σουτάρει με 41,5% και είναι αναγκαίο αγωνιστικό στοιχείο απέναντι στις κορυφαίες ομάδες που θα παρουσιάσουν διαφορετικές αμυντικές τακτικές για να τον σταματήσουν. Αξίζει να αναφερθεί πως έκλεισε τον περασμένο μήνα με ποσοστό 55,6%!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x