NBA

Άνταμ Σίλβερ: «Αν σε πέντε χρόνια δεν έχουμε γυναίκα προπονητή στο ΝΒΑ θα απογοητευτώ»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, μίλησε για τους στόχους των επόμενων πέντε χρόνων για το ΝΒΑ, αναφέροντας πως επιθυμεί να δει γυναίκες να προπονούν τις ομάδες της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας.

Σε μία στοχοθεσία σχετικά με τα επόμενα χρόνια του ΝΒΑ, προχώρησε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Ο 60χρονος Αμερικανός ανέφερε πως επιθυμεί μέσα στην επόμενη πενταετία να ισχυροποιηθεί η παρουσία των γυναικών εντός της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης, και συγκεκριμένα να υπάρξουν γυναίκες προπονήτριες στις ομάδες του ΝΒΑ.

«Θα ήμουν πολύ απογοητευμένος αν, σίγουρα, σε πέντε χρόνια δεν έχουμε δει την πρώτη γυναίκα προπονητή στο ΝΒΑ...Το έχω ξαναπεί, όσο και αν ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει οδηγήσει το WNBA και το NBA σε ορισμένους τομείς, είμαστε λίγο πίσω σε αυτό. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερες γυναίκες προπονήτριες. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες γυναίκες διαιτητές. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτή τη στιγμή», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σίλβερ.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του ΝΒΑ γυναίκα προπονήτρια σε ομάδα, παρά μόνο σε ρόλο βοηθού, όπως η Μπέκι Χάμον, επί σειρά συνεργάτιδα του Γκρέγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σαν Αντόνιο Σπέρς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x