NBA

«Τρελά» λεφτά για τα παπούτσια του Τζόρνταν στο Flu Game

Τα παπούτσια του Flu Game του Μάικλ Τζόρνταν δημοπρατήθηκαν και πουλήθηκαν για 1,38 εκατ. δολάρια.

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ό,τι έχει να κάνει με την σπουδαία καριέρα του εξακολουθεί να πουλάει τρελά. Τα παπούτσια που φορούσε ο Air στο περιβόητο Flu Game δημοπρατήθηκαν και πουλήθηκαν στον πλειοδότη για 1,38 εκατ. δολάρια.

Στο Game 5 των τελικών του 1997 απέναντι στους Τζαζ, ο θρύλος των Μπουλς αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και έντονες στομαχικές διαταραχές. Αρχικά αυτό αποδόθηκε σε ίωση, αλλά στο ντοκιμαντέρ Last Dance αποκαλύφθηκε πως τελικά μάλλον είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση από μία πίτσα που παρήγγειλε στο ξενοδοχείο την παραμονή του αγώνα.

Παρότι εμφανώς εξαντλημένος, ο Τζόρνταν ήταν ασταμάτητος και είχε 38 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 44 λεπτά οδηγώντας τους Μπουλς στη νίκη στην Γιούτα.

Αρχικά τα παπούτσια είχε πάρει ο Πρέστον Τρούμαν, τότε ένα ball boy των Τζαζ. Εκείνος έβαλε σε δημοπρασία το ιστορικό κειμήλιο το 2013, αλλά η τιμή που έπιασαν ήταν 104.765 δολάρια, νέο ρεκόρ τότε για οποιαδήποτε παπούτσια που είχαν φορεθεί, σε οποιοδήποτε άθλημα.

Μέσα σε μια δεκαετία η τιμή των παπουτσιών υπερδεκαπλασιάστηκε. Πάντως το ρεκόρ για τα παπούτσια που έχουν πουληθεί πιο ακριβά σε δημοπρασία ανήκει επίσης στον Μάικλ Τζόρνταν, με εκείνα που είχε φορέσει στο δεύτερο ημίχρονο του Game 2 των τελικών του ΝΒΑ του 1998. Ο πλειοδότης είχε πληρώσει 2,238 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x