NBA

Ψηφίζει αυστηρότερα μέτρα κατά της ξεκούρασης των σταρ το NBA!

Το συμβούλιο των κυβερνητών του ΝΒΑ αναμένεται να συνεδριάσει με σκοπό την ψήφιση αυστηρότερων μέτρων όσον αφορά την ξεκούραση των σταρ των ομάδων!

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα όσον αφορά το ΝΒΑ, είναι η ξεκούραση των σταρ των ομάδων, το λεγόμενο load management.

Πολλοί σύλλογοι της λίγκας προτιμούν συχνά να αφήνουν εκτός αγώνα τους κορυφαίους παίκτες τους, ακόμη και αν αυτοί δεν είναι τραυματίες, έτσι ώστε να τους έχουν «φρέσκους» σε επόμενες αναμετρήσεις, ή ακόμη καλύτερα, στα playoffs. Αυτή, ωστόσο, η πρακτική, έχει επικριθεί πολλές φορές, καθώς πολλά παιχνίδια του ΝΒΑ καταλήγουν να είναι αναμετρήσεις μεταξύ... πάγκων, ειδικά προς το τέλος της σεζόν, με αποτέλεσμα το προϊόν να αποδυναμώνεται και πολλοί fan που ταξιδεύουν χιλιόμετρα να μην έχουν την ευκαιρία να δουν τους ήρωές τους να αγωνίζονται.

Όπως φαίνεται, η λίγκα είναι έτοιμη να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Τα αμερικάνικα μέσα μεταδίδουν πως το συμβούλιο των κυβερνητών του ΝΒΑ θα ψηφίσει αυτή τη βδομάδα έναν νέο κανονισμό, ο οποίος δεν θα επιτρέπει στις ομάδες να ξεκουράζουν δύο από τους star players τους στον ίδιο αγώνα, αν φυσικά δεν υπάρχει τραυματισμός!

Ως star player λογίζεται, από τη λίγκα, κάθε παίκτης που έχει υπάρξει All Star ή έχει μπει σε μία από τις καλύτερες πεντάδες τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή η κατηγορία, φυσικά, εμπεριέχει σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα, επομένως ένας τέτοιος κανονισμός θα μπορούσε πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει τέλος στο load management.

Αν ο κανονισμός αυτός υπερψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη (13/9), κάθε ομάδα που τον παραβαίνει θα δέχεται πρόστιμο 100 χιλιάδων δολαρίων την πρώτη φορά και 250 χιλιάδων δολαρίων για τη δεύτερη. Από εκεί και πέρα, για κάθε παράβαση, οι σύλλογοι θα τιμωρούνται με επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια που θα προστίθενται στο τελευταίο τους πρόστιμο!





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x