NBA

Οι βαθμοί Γιόκιτς, Εμπίντ και Αντετοκούνμπο για το βραβείο MVP

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το βραβείο MVP στο NBA, το οποίο κέρδισε για δεύτερη σερί χρονιά ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς.

Πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2021/22 στο NBA αναδείχθηκε επίσημα τα ξημερώματα ο Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς έγινε ο τρίτος παίκτης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο σε δύο σερί σεζόν, μετά τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λάρι Μπερντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Στεφ Κάρι, Τιμ Ντάνκαν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Μόουζες Μαλόουν, Στιν Νας και Μπιλ Ράσελ.

Ο Γιόκιτς συγκέντρωσε 875 πόντους (65 τον είχαν ως πρώτη επιλογή) από τους 100 αθλητικογράφους και Μέσα σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεύτερος ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ με 706 πόντους (26 τον είχαν ως πρώτη επιλογή) και τρίτος ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο με 595 (9 τον είχαν ως πρώτη επιλογή), ενώ ακολούθησαν ο γκαρντ των Σανς Ντέβιν Μπούκερ και ο σταρ των Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς.



Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι πρώτοι και οι τέσσερις της πεντάδας για το βραβείο MVP είναι διεθνείς παίκτες, καθώς ο Γιόκιτς είναι Σέρβος, ο Εμπίντ Καμερουνέζος και ο Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα, με τον Ντόντσιτς που συμπληρώνει την πεντάδα να κατάγεται από την Σλοβενία.

Παράλληλα, ο Γιόκιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης που κερδίζει το βραβείο περισσότερες από μία φορά, ακολουθώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε κερδίσει συνεχόμενα τις σεζόν 2018/19 και 2019/20.

Ο Γιόκιτς, ο οποίος έχει παίξει τέσσερις φορές σε All-Star game, θα λάβει ένα αναμνηστικό βραβείο στην 75η επέτειο του NBA, πέρα από το αντίστοιχο αναμνηστικό από τη χορηγό εταιρεία της διάκρισης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x